Valjanje fondanta za torte

1

Valjanje fondanta

Dobro promijesite fondant prije nego što ga razvaljate. Tako će postati podatan i lakše će se razvaljati. Prije valjanja pospite radnu površinu šećerom u prahu i valjkom za tijesto tanko razvaljajte fondant. Kako biste tortu mogli obložiti fondantom bez pojave nabora, preporučujemo vam da fondant razvaljate na veću veličinu nego što je potrebno za tortu. Tako se fondant na rubovima torte može lakše izravnati. Ako se tijekom valjanja pojave mjehurići zraka, možete ih oprezno probosti probadačom, a potom izravnati prstima. 

2

Oblaganje fondantom

Za oblaganje fondantom prikladne su torte koje na površini imaju kremu s maslacem ili aprikotirane torte, dakle torte koje su premazane tankim slojem ukuhane marmelade. Fondant ne smije doći u izravan dodir s kremom od vrhnja, posnog sira ili pudinga jer će visoki udio vlage u tim kremama omekšati šećernu masu. Tortu što ravnije premažite kremom od maslaca ili marmeladom i još jednom je stavite na hladno. Potom na tortu stavite, što ravnije, fondant i izravnajte rukama počevši od sredine prema rubu. Kada je površina ravna, strane postupno pritisnite počevši od gore prema dolje. Pritom suvišan fondant na radnoj površini više puta izravnajte tako da se na stranama torte prilikom poravnavanja ne stvaraju nabori.


Oblaganje božićnih torti posebno je brzo i jednostavno pomoću Dr. Oetker Fondant deke. Fondant deka je već razvaljana i može se jednostavno upotrebljavati – dostatna je za tortu Ø26cm.

3

Ukrašavanje fondantom

Tortu koju ste obložili fondant dekom potom možete po želji ukrašavati dodatnim elementima od fondanta. Ideje možete pronaći OVDJE

4

Čuvanje

  • Nakon otvaranja fondant odmah upotrijebite, tj. zapakirajte ga nepropusno u foliju za čuvanje svježine i držite na suhom mjestu, ali ne u hladnjaku. 
  • Torte prevučene fondantom ne smiju se čuvati u hladnjaku. 
  • Ukrasi od fondanta kao što su cvjetovi ili figurice mogu se izraditi i nekoliko dana ranije i ostaviti da se suše na sobnoj temperaturi. 
     
Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje