Flag

Desert od vanilije s malinama i želeom od maline

oko 4 porcija
40
Slasni i lagani desert s voćem i Bourbon vanilija štapićem
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Sastojci
300 gmalina (smrznutih)
oko 2 žličicešećera u prahu
2 listićaDr. Oetker Želatina u listićima
0,5 pakiranjaDr. Oetker Bourbon vanilija štapića
250 mlvrhnja za šlag 30% m.m. (ohlađenog)
40 gšećera u prahu
125 gsira Mascarpone
Za ukrašavanje
100 gmalina
50 gborovnica
4 - 8 listićametvice
1

Priprema

Smrznute maline kratko kuhajte sa šećerom, a zatim izmiksajte u glatku smjesu. Protisnite je kroz sito u glatku pjenicu. Namočite želatinu u hladnoj vodi 5 minuta, potom je iscijedite i otopite podgrijavajući u lončiću. Otopljenu želatinu spojite s malinama i dobro promiješajte. Na dno šalice izlijte pjenicu od malina i stavite u hladnjak.

2

Vaniliju razrežite po dužini, izvadite sjemenke te ih dodajte u vrhnje.

3

Istucite vrhnje sa šećerom u prahu. U zgusnuto vrhnje dodajte mascarpone sir i miksajte dok smjesa ne postane glatka. Stavite smjesu na očvrsnulu pjenicu od maline i ohladite u hladnjaku još 2 sata.

4

Ukrasite svježim malinama i borovnicama te listićima metvice.