Flag

Džem od jagoda i krušaka s matičnjakom

oko 6 staklenki po 200 ml
40
Samo za tebe ubrano voće
Recipe Tips
Možete koristiti i zamrznute jagode.
Recipe Tips
Umjesto soka od krušaka možete napraviti varijantu i sa svježe ocjeđenim sokom grejpa, mandarina ili nekim drugim gustim sokom.
Recipe Tips
Umjesto voćnog šećera možete koristiti i običan šećer ili pak sladilo. Za sladilo uzmite mjeru koja prema proizvođaču odgovara količini od 350 g šećera.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Sastojci
650 gjagoda (vagane pripremljene)
250 mlgustog soka od krušaka
1 omotDr. Oetker Džemfix Super 3:1
350 gvoćnog šećera
1 žlicanasjeckanog matičnjaka
1

Priprema

Jagode operite, očistite, narežite na komadiće i izvažite 650 g.

2

Postupak

Jagode i sok od krušaka stavite u lonac. Pomiješajte Džemfix Super 3:1 sa šećerom pa dodajte u voćnu masu. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Potom umiješajte matičnjak. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem, okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

  • Možete koristiti i zamrznute jagode.
  • Umjesto soka od krušaka možete napraviti varijantu i sa svježe ocjeđenim sokom grejpa, mandarina ili nekim drugim gustim sokom.
  • Umjesto voćnog šećera možete koristiti i običan šećer ili pak sladilo. Za sladilo uzmite mjeru koja prema proizvođaču odgovara količini od 350 g šećera.