Flag

Orijentalni chutney od krušaka

oko 5 staklenki po 200 ml
40
Ukusne kruške u kombinaciji s datuljama, smokvama i orijentalnim začinima
Recipe Tips
Chutney se izvrsno slaže s pikantnim sirom.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Sastojci
600 gkrušaka (vagane pripremljene)
50 gsušenih datulja
50 gsuhih smokava
80 gcrvenog luka
100 mlbijelog balzamičnog octa
125 mlbistrog soka od jabuke
2zvjezdasta anisa
2klinčića
0.5prutića cimeta
0,5 omotaDr. Oetker Džemfix Super 3:1
175 gšećera
soli
svježe mljeveni papar
1

Priprema

Kruške ogulite, narežite na kockice i izvažite 600 g. Suho voće sitno narežite. Ogulite luk i narežite ga na sitne kockice. Izmjerite ocat i sok od jabuke.

2

Postupak

Sve sastojke i začine u loncu dobro izmiješajte. Džemfix Super najprije promiješajte sa 2 žlice šećera, potom dodajte u lonac i dobro promiješajte. Čim sve uz miješanje zavrije, dodajte preostali šećer. Sve uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 minute. Posolite i popaprite te odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Za-tvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

  • Chutney se izvrsno slaže s pikantnim sirom.