Flag

Tamnocrveni džem od jagoda

oko 5 staklenki po 200 ml
20
Voćni džem od jagoda sa sokom od crnog ribiza i laganom notom naranče
Recipe Tips
Cvjetni džem od jagoda: (za oko 7 staklenki po 2 dl) Narežite 1 kg jagoda na komadiće. U tavi ih dobro izmiješajte s 1 paketom Dr. Oetker želirnog šećera za džem od jagoda. Miješajući kuhajte najmanje 3 minute. Umiješajte 1 dl sirupa od bazge. Eventualno skinite pjenu i ulijte u staklenke
Recipe Tips
Rok trajanja: na hladnom i tamnom mjesto oko 1 godinu
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Sastojci
900 gjagoda (izvagati pripremljene)
1 dlsoka od crnog ribiza
1 omotDr. Oetker Finesse korica naranče
500 gšećera
1 pakiranjeDr. Oetker Džemfix Extra 2:1
1

Priprema

Jagode očistite, operite, ostavite da se ocijede, skinite im peteljke, narežite na komadiće i izvažite 900 g.


Komadiće jagoda, sok od crnog ribiza i aromu naranče stavite u veliku tavu. Pomiješajte izvaganu količinu šećera s Gelfixom Extra i dobro izmiješajte s voćnom masom.


Sastojke miješajući zakuhajte na jakoj vatri te uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 minute. Maknite tavu s vatre.


Eventualno skinite pjenu s mase i džem odmah ulijte do ispod ruba u pripremljene staklenke. Staklenke zatvorite poklopcima s navojem, okrenite naopačke i ostavite do oko 5 minuta stoje na poklopcima.

  • Cvjetni džem od jagoda: (za oko 7 staklenki po 2 dl) Narežite 1 kg jagoda na komadiće. U tavi ih dobro izmiješajte s 1 paketom Dr. Oetker želirnog šećera za džem od jagoda. Miješajući kuhajte najmanje 3 minute. Umiješajte 1 dl sirupa od bazge. Eventualno skinite pjenu i ulijte u staklenke
  • Rok trajanja: na hladnom i tamnom mjesto oko 1 godinu