COOKIES on the DR. OETKER website

This website places cookies on your computer devices to make the site work better and to help us and our partners understand how you use our site. Further use of this site (by clicking, navigating, scrolling) or removal of this cookie note is considered consent to the application and use of cookies. For more information on cookies and how to delete them, please visit our privacy policy.

Beze rolada s limunom

Rolada s nadjevom od limuna i mascarpone sira s beze pokrovom

oko 15 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Beze rolada s limunom

Krema od limuna:

150 g maslaca
500 g šećera
2 omota Dr. Oetker Finesse korica limuna
sok od 6 limuna
6 jaja (veličine M)

Beze:

5 bjelanjaka (veličine M)
2 omota Dr. Oetker Vanilin šećer
325 g šećera
15 g Dr. Oetker Original Gustin

Za podmazivanje:

malo ulja

Za posipanje:

malo šećera u prahu
30 g Dr. Oetker Badem listića

Krema od mascarponea:

500 g sira Mascarpone
250 g svježeg posnog sira (10% m.m.)
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer

Za posipanje:

malo šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Krema od limuna

Otopite maslac i dodajte šećer, naribanu koricu limuna i sok od limuna. Jaja dobro istucite metlicom za snijeg i procijedite. Miješajući na srednjoj temperaturi zagrijavajte sastojke sve dok ne dobijete gustu kremu.

Vrijeme kuhanja: oko 12 Minuta

Vruću kremu izlijte do ruba u staklenke i zatvorite.

2

Beze

Bjelanjak i vanilin šećer istucite mikserom (metlicama). Pomiješajte šećer i prosijani jestivi škrob, postupno dodajte u smjesu i istucite u čvrstu kremastu smjesu.

3

Podmazivanje

Beze smjesu raspodijelite po papiru za pečenje koji prethodno tanko premažite uljem.

4

Posipanje

Smjesu pospite šećerom u prahu i listićima badema.
Stavite lim u sredinu zagrijane pećnice.

Električna pećnica 150 °C

Pećnica na vrući zrak 130 °C

Vrijeme pečenja: oko 35 Minuta

Beze površina trebala bi nakon pečenja biti hrskava. Ostavite beze oko 5 minuta da se hladi na limu za pečenje. Istresite ga potom na papir za pečenje posut šećerom u prahu i oprezno povucite papir za pečenje. Ostavite beze da se ohladi.

5

Krema od mascarponea

Pomiješajte mascarpone s posnim sirom, šećerom i vanilin šećerom i stavite oko sat vremena na hladno.

6

Kremu ravnomjerno premažite po bezeu, pritom sa svih strana ostavite slobodan rub od približno 2 cm.

7

Premazivanje

Kremu od limuna izmiješajte u glatku smjesu, u hrpama raspodijelite po kremi i malo raspodijelite.

8

Posipanje

S kratke strane pomoću papira za pečenje lagano namotajte roladu, pospite šećerom u prahu i odmah poslužite.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu