Flag

Beze rolada s limunom

oko 15 komada
95
Rolada s nadjevom od limuna i mascarpone sira s beze pokrovom
Recipe Tips
Budući da rolada ne može stajati, treba je poslužiti odmah nakon pripremanja. 
Recipe Tips
Bjelanjak za beze ne smije se istući tako da bude presuh. Umjesto rolade možete pripremiti i šnite s limunom i beze pokrovom. Ohlađeni beze prerežite po dužini na 3 dijela i spojite kremom od mascarponea i kremom od limuna.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Krema od limuna
150 gmaslaca
500 gšećera
2 omotaDr. Oetker Finesse korica limuna
sok od 6 limuna
6jaja (veličine M)
Beze
5bjelanjaka (veličine M)
2 omotaDr. Oetker Vanilin šećera
325 gšećera
15 gDr. Oetker Original Gustina
Za podmazivanje
maloulja
Za posipanje
malošećera u prahu
30 gDr. Oetker Badem listića
Krema od mascarponea
500 gsira Mascarpone
250 gsvježeg posnog sira (10% m.m.)
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
Za posipanje
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
Picture - Dr. Oetker Badem listića
1

Krema od limuna

Otopite maslac i dodajte šećer, naribanu koricu limuna i sok od limuna. Jaja dobro istucite metlicom za snijeg i procijedite. Miješajući na srednjoj temperaturi zagrijavajte sastojke sve dok ne dobijete gustu kremu.

Vrijeme kuhanja: oko 12 Minute


Vruću kremu izlijte do ruba u staklenke i zatvorite.

2

Beze

Bjelanjak i vanilin šećer istucite mikserom (metlicama). Pomiješajte šećer i prosijani jestivi škrob, postupno dodajte u smjesu i istucite u čvrstu kremastu smjesu.

3

Podmazivanje

Beze smjesu raspodijelite po papiru za pečenje koji prethodno tanko premažite uljem.

4

Posipanje

Smjesu pospite šećerom u prahu i listićima badema.
Stavite lim u sredinu zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute

: 150 °C

: 130 °C


Beze površina trebala bi nakon pečenja biti hrskava. Ostavite beze oko 5 minuta da se hladi na limu za pečenje. Istresite ga potom na papir za pečenje posut šećerom u prahu i oprezno povucite papir za pečenje. Ostavite beze da se ohladi.

5

Krema od mascarponea

Pomiješajte mascarpone s posnim sirom, šećerom i vanilin šećerom i stavite oko sat vremena na hladno.

6

Kremu ravnomjerno premažite po bezeu, pritom sa svih strana ostavite slobodan rub od približno 2 cm.

7

Premazivanje

Kremu od limuna izmiješajte u glatku smjesu, u hrpama raspodijelite po kremi i malo raspodijelite.

8

Posipanje

S kratke strane pomoću papira za pečenje lagano namotajte roladu, pospite šećerom u prahu i odmah poslužite.

  • Budući da rolada ne može stajati, treba je poslužiti odmah nakon pripremanja. 
  • Bjelanjak za beze ne smije se istući tako da bude presuh. Umjesto rolade možete pripremiti i šnite s limunom i beze pokrovom. Ohlađeni beze prerežite po dužini na 3 dijela i spojite kremom od mascarponea i kremom od limuna.