za ovaj recept Blagdanska torta
kalup za torte (ø 18 cm) | |
Papir za pečenje |
175 g | mrkve |
3 | bjelanjaka (veličine M) |
3 | žumanjka (veličine M) |
80 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 prstohvat | soli |
150 g | Dr. Oetker Badema mljevenih |
40 g | pšeničnog brašna |
1 razom puna žličica | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
175 g | mrkve |
3 | bjelanjaka (veličine M) |
3 | žumanjka (veličine M) |
80 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 prstohvat | soli |
150 g | Dr. Oetker Badema mljevenih |
40 g | pšeničnog brašna |
1 razom puna žličica | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
4 omota | Dr. Oetker Krema za torte vanilija |
500 ml | mlijeka (hladnog) |
3 lista | rižinog papira |
malo | Dr. Oetker Crvena boja za kolače |
nekoliko | čokoladnih bombona ružičastih i bijelih |
2 | bombona marshmallow |
Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade | |
malo | Dr. Oetker Dekor cvjetići |
nekoliko | stakleni rezanci |
1 omot | Dr. Oetker Dekor mix perle soft |
Dan ranije napravite zečje uši od rižinog papira: Omekšajte 2 lista rižinog papira u toploj vodi i na papiru za pečenje oblikujte u uši. Za unutarnje uho prepolovite novi rižin list i omekšajte ga u toploj vodi s malo jestive crvene boje. Po jednu ružičastu polovicu stavite u pripremljeno uho i po potrebi još malo oblikujte. Ostavite da se suši preko noći.
Papir za pečenje zategnite u kalupu za tortu. Mrkvu ogulite i sitno naribajte. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica 180 °C
Pećnica na vrući zrak 160 °C
Peku se dva biskvita zaredom. Bjelanjak vrlo čvrsto istucite. Žumanjak u posudi mikserom (metlicama) miješajte na najvišoj brzini 1 minutu u kremastu smjesu. Pomiješajte vanilin šećer sa šećerom i soli i miješajući usipavajte 1 minutu; nastavite tući smjesu još 2 minute. Umiješajte bademe i mrkvu. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kratko umiješajte na najnižoj brzini. Na kraju dodajte snijeg od bjelanjka. Stavite smjesu u kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Nivo pećnice: dolje
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Ostavite biskvit 10 minuta u kalupu, odvojite i skinite obruč kalupa za torte, istresite biskvit na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje, maknite dno kalupa za torte i ostavite biskvit da se ohladi. Ohlađeni kalup za torte ponovno pripremite kao što je gore opisano. Pripremite i ispecite drugi biskvit kao što je gore opisano i ostavite ga da se ohladi.
Kremu pripremiti prema uputama s omota.
Svaki biskvit jednom vodoravno prerežite. Jednu podlogu stavite na pladanj za torte, premažite s 2 žlice kreme. Stavite na to drugu podlogu i premažite s 2 žlice kreme. Na to stavite sljedeću podlogu i ponovno premažite s 2 žlice kreme. Nastavite tako dok ne potrošite sve podloge. Tortu naokolo premažite preostalom kremom i stavite 3 sata u hladnjak.
Rub torte ukrasite perlama. Šećernim pismom na dva čokoladna bombona nacrtajte zjenice i utisnite u tortu poput očiju. Uzmite ružičasti bombon i utisnite ga u tortu poput nosa. Razdijelite marshmallow i utisnite ih u tortu poput obraza, nekoliko staklenih rezanaca utisnite sa strane u tortu da izgledaju poput brkova. Na kraju u tortu oprezno utaknite uši i ukrasite tortu pastelnim ukrasima i cvjetićima.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
Odbijanje
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
Odbijanje