Flag

Blagdanski Cantuccini

oko 64 komada
70
Peciva u talijanskom stilu s hrskavim lješnjakom, komadićima karamele, čokoladom i božićnom notom.
Recipe Tips
Cantuccini se u dobro zatvorenim kutijama mogu čuvati oko 3 tjedna.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim za pečenje
papir za pečenje
Prhko tijesto
2jaja (veličine M)
malomliječnih karamel bombona (sitno nasjeckanih)
začini po želji (cimet, anis, klinčić, muškatni oraščić)
2 žlicedžema od marelica
maloDr. Oetker Čokoladnih kapi
maloDr. Oetker Lješnjak krokant
300 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
175 gšećera
1 prstohvatsoli
50 gmekog maslaca
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke, osim čokoladnih kapljica, lješnjaka i karamele, i mikserom (lopaticama) izradite tijesto. Na kraju umijesite preostale sastojke.

2

Tijesto podijelite u 4 porcije jednake veličine i svaki komad razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini u oblik valjka od približno 30 cm. Valjke stavite oko 30 minuta u hladnjak. U
međuvremenu lim za pečenje obložite papirom za pečenje i zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

3

Međusobno odmaknute valjke stavite na lim za pečenje i pecite.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

4

Dok još nisu potpuno ispečeni, valjke povucite s papirom za pečenje na radnu površinu ili na dasku i ostavite da se hlade oko 15 minuta.

5

Svaki valjak narežite oštrim nožem ukoso na ploške širine 1,5 cm. Ploške s izrezanom površinom prema gore stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i ispecite do kraja.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 10 Minute


Pecivo s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi.

  • Cantuccini se u dobro zatvorenim kutijama mogu čuvati oko 3 tjedna.