za ovaj recept Blagdanski kolač s kućicama od keksa Speculaas
Papir za pečenje |
malo | masnoće |
75 g | maslaca |
5 | jaja (veličine M) |
125 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 prstohvat | soli |
150 g | pšeničnog brašna |
15 g | Dr. Oetker Kakaa za kolače |
2 razom pune žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
3 | mljeveni začini po želji (klinčić, muškatni oraščić, pimet, cardamom...) |
oko 400 g | džema od brusnice |
800 g | vrhnja za šlag (hladnog) |
4 omota | Dr. Oetker Instant Želatina Fix |
500 g | posnog sira (20% m.m.) |
100 g | šećera |
2 | mljeveni začini po želji (klinčić, muškatni oraščić, pimet, cardamom...) |
Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade (bijelo) | |
oko 250 g | keksi Speculaas (sa začinima) |
malo | Dr. Oetker Dekor zlatne perle soft |
Dr. Oetker Šarene mrvice |
Za biskvit otopite maslac u zdjelici i ostavite ga da se ohladi. Namastite lim za pečenje i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu
Električna pećnica oko 200 °C
Pećnica na vrući zrak oko 180 °C
Tucite jaja u posudi mikserom (metlicama) na najvišoj brzini 1 minutu dok ne postanu pjenasta. Šećer, vanilin šećer i sol usipavajte miješajući tijekom 1 minute i nastavite miješati još oko 2 minute. Pomiješajte brašno s kakaom, praškom za pecivo i začinima te umiješajte kratko na najnižoj brzini. Kratko umiješajte maslac. Stavite tijesto u lim za pečenje, poravnajte i pecite
Nivo pećnice: sredina pećnice
Biskvit u limu za pečenje ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki
Biskvit prebacite na veliki pladanj i oprezno povucite papir za pečenje. Razmažite džem po biskvitu.
Vrhnje za šlag čvrsto istucite s 3 omota Želatine fix u zasebnoj zdjeli. Stavite posni sir u posudu i pomiješajte s 1 omotom Želatine fix. Umiješajte šećer i začine po želji. Šlag umiješajte u kremu s posnim sirom. 3 pune žlice kreme stavite u vrećicu za ukrašavanje, pa u hladnjak. Kremu od posnog sira i šlaga premažite po nadjevu od brusnica i stavite kolač najmanje 2 sata u hladnjak.
Na kraće strane keksa nanesite malo bijelog šećernog pisma (slika 1) i na to postavite kekse kao krov. Kekse s gornje strane slijepite šećernim pismom. Oprezno na rubove krova nanesite malo šećernog pisma, pustite ga da se slijeva pa ga odmah pospite šarenim mrvicama i zlatnim perlama te ostavite da se stvrdne
Kućice se mogu pripremiti i dan ranije i čuvati u kutiji za kekse
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
Odbijanje
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
Odbijanje