Flag

Brownies na štapiću

oko 30 komada
60
Čokoladne kocke u obliku sladoleda, ukrašene preljevom tamne čokolade, suhim voćem, jestivim cvijećem i raznim orašastim plodovima
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Potrebno
kalup za kolače (30x34)
štapići za sladoled
Papir za pečenje
Brownies
70 gsjemenki lana (grubo mljevenih)
130 mlvode
200 gtamne čokolade (min. 87% kakaa)
1 žlicasuncokretovo ulje
280 gmargarina
475 gkokosov šećer
2 žliceDr. Oetker kakao mrvice
400 gbrašna (tip 405) (tip 405)
4 žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Dekoracija
150 gtamne čokolade (min. 87% kakaa)
0,5 žličicečili pahuljice
1 žlicaDr. Oetker Lješnjak krokant
1 žlicakokosove mrvice
1 žlicapistacije (usitnjenih)
1 žlicasušeno cvijeće (npr. latice ruže, miješano cvijeće)
20 gsuhe brusnice
20 gsuhe marelice
zlatni listić (siguran za konzumaciju)
30 gcrvenog ribiza
Picture - Dr. Oetker kakao mrvice
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Brownies

Namočite sjemenke lana u vodi oko 10 minuta. Zagrijte pećnicu. Krupno nasjeckanu tamnu čokoladu i suncokretovo ulje rastopite u vrućoj vodenoj kupelji.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

U međuvremenu, miksajte margarin i kokosov šećer dok ne dobijete laganu kremastu smjesu. Dodajte i umiješajte rastopljenu čokoladu. Izmiješajte kakao, brašno i prašak za pecivo i sjedinite sa smjesom čokolade i šećera, te dodajte razmočene sjemenke lana.
 

3

Kalup za kolače stavite na lim za pečenje obložen papirom, ravnomjerno rasporedite tijesto i stavite u pećnicu. Izvadite, ostavite da se rashladi, pa stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta. 

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 30 Minute

4

Dekoracija

Krupno nasjeckajte i rastopite čokoladu u vrućoj vodenoj kupelji. Narežite kakao kocke na 30 komada jednake veličine. Nožem lagano zaoblite gornji rub da dobijete izgled sladoleda na štapiću, pa umetnite štapić u svaki komad kolača. Operite, sortirajte i prosušite ribiz.
 

5

Umočite kolače u čokoladu i po želji ukrasite čili pahuljicama, orašastim plodovima, kokosovim mrvicama, pistacijama, cvijećem, suhim voćem, zlatnim listićima i ribizom.