Flag

Burgeri u slatkoj varijanti

7 komada
45
Sitno pecivo s višnjama i kremom od mlaćenice
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Dinstane višnje
130 mlsoka iz kompota od višanja
0,5 omotaDr. Oetker Finesse korica naranče
60 gšećera (smeđeg)
1 žlicaDr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
1 prstohvatcimeta
200 gvišanja iz kompota
Lisnato tijesto
1 pakiranjesvježeg lisnatog tijesta (275g)
Za premazivanje
malovode
Za premazivanje i posipanje
1umućeno jaje (veličine M)
malokrupnog šećera
Krema od mlaćenice
125 mlmlaćenice
30 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Kremfixa
125 mltučenog vrhnja za šlag
Picture - Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Dinstane višnje

Za dinstane višnje pomiješajte sok iz kompota od višanja s koricom naranče, smeđim šećerom, gustinom i cimetom i ukuhajte dok ne dobije gušću konzistenciju. Dodajte višnje i kratko sve prodinstajte.

2

Lisnato tijesto

Odmotajte lisnato tijesto. Jednu polovicu tijesta premažite vodom i preklopite. Izrežite 7 ploški (7,5cm Ø) položite ih na lagano namašćen lim za pečenje. Ploške premažite jajetom i pospite krupnim šećerom.

3

Lim ugurajte u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

: 220 °C

: 180 °C

4

Krema od mlaćenice

Za kremu pomiješajte mlaćenicu sa šećerom u prahu i kremfixom, pustite da kratko odstoji i dodajte vrhnje za šlag.

5

Prepolovite ohlađene burgere od tijesta. Ohlađene višnje podijelite po burger podlogama. Kremu podijelite po višnjama i poklopite gornjim dijelovima burgera.