Čokoladni sobovi

Slatki muffini ukrašeni Marcipanom

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Čokoladni sobovi

Za kalup za muffine (12 komada):

12 papirnatih kalupa

Tijesto:

175 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
125 g šećera
3 jaja (veličine M)
175 ml ulja (npr. suncokretovog)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
5 kapi arome gorkog badema
100 g krupno nasjeckane čokolade za kuhanje

Za ukrašavanje:

400 g Dr. Oetker Marcipan masa
malo Dr. Oetker Kakao za kolače
šareni čokoladni bomboni
Dr. Oetker Šareno pismo za kolače (bijela boja)

Osim toga:

24 čačkalica

preparation

Priprema

1

Priprema

Papirnate kalupe položite u kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

Stavite sve sastojke, osim čokolade, u posudu i mikserom (metlicama) pri najvećoj brzini u oko 2 min. izradite glatko tijesto. Umiješajte nasjeckanu čokoladu. Tijesto pomoću 2 žlice ravnomjerno raspodijelite po kalupima. Kalup na rešetki stavite u pećnicu.

Nivo pećnice: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

Izvadite muffine iz kalupa i ostavite ih da se ohlade na rešetki za kolače.

3

Ukrašavanje

Izmijesite oko 3/4 marcipan mase s kakaom i tako razvaljajte između stranica razrezane vrećice za zamrzavanje. Izrežite 12 krugova (oko 5 cm) i položite ih na muffine. Od komadića marcipana veličine grožđica oblikujte 2 uha pa ih utisnite na krug. Od komadića marcipana veličine lješnjaka oblikujte 24 valjaka dugačkih oko 4 cm. Nabodite ih na čačkalicu i zarežite sa strane škarama (sl. 1). Potom oblikujte šiljaste vrhove i nabodite kao rogove u muffine.

4

Sada tanko izvaljajte svijetli marcipan između stranica razrezane vrećice za zamrzavanje, izrežite ovale (oko 4 cm) i kao njuške nalijepite na muffine. Od smeđeg marcipana oblikujte noseve i utisnite. Čokoladne bombone zalijepite šarenim pismom kao noseve. Oči zalijepite šarenim pismom i nalijepite kuglicu od smeđeg marcipana kao zjenicu. Potom žlicom utisnite usta (sl. 2).

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje