Flag

Crno bijeli keksi

oko 80 komada
60
Klasični crno - bijeli keksi od prhkog tijesta s kakaom u kreativnim uzorcima.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Prhko tijesto
300 gglatkog brašna
0,5 omotaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gmiješanog meda
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
0,5 omotaDr. Oetker Finesse korica limuna
1 prstohvatsoli
200 gmaslaca (hladnog)
1žumanjak (veličine M)
Za dodavanje
3 žliceDr. Oetker Kakaa za kolače (prosijanog)
Za premazivanje
malovode
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače (prosijanog)
1

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijte na radnu površinu. Redom dodajte ostale sastojke i rukama umijesite tijesto. 

2

Dodavanje kakaa

U polovicu tijesta dodajte kakao i umijesite ga. Omotajte tijesta folijom za čuvanje svježine i stavite ih oko 40 minuta na hladno.

3

Uzorak puža

Svijetlo i tamo tijesto razvaljajte na radnoj površini u pravokutnik. Razvaljana tijesta premažite vodom, stavite jedno na drugo i namotajte.
 


Od tamnog tijesta na pobrašnjenoj radnoj površini izradite valjak. Premažite ga vodom i omotajte svijetlim tijestom.

4

Uzorak šahovske ploče

Svijetlo i tamno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od približno 1,5 cm, premažite vodom i oštrim nožem narežite na trake. Razvaljajte tanak list tijesta i složite trake na njemu poput šahovske ploče. Šahovsku ploču omotajte listom tijesta.

5

Tako dobivene uzorke ostavite da stoje oko 40 minuta na hladnom kako se tijekom rezanja ne bi deformirali. Uzorke narežite oštrim nožem na ploške debljine oko 2 mm i stavite ih na namašćeni lim za pečenje.
 
Stavite lim u zagrijanu pećnicu. 

: sredina pećnice

: oko 190 °C

: oko 170 °C


Postupak pečenja ponovite s ostalim keksima.