Flag

Desert s vanilijom i borovnicama

oko 8 porcija
20
Voćni desert s jogurtom i šumskim borovnicama
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Sastojci
1 omotDr. Oetker Original puding s okusom vanilije
80 gšećera
500 mlmlijeka
1 staklenkašumskih borovnica (ocijeđena masa otprilike 205 g)
2 omotaDr. Oetker Finesse korica limuna
2 omotaDr. Oetker Preljev za torte svijetli
150 gjogurta
Picture - Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
Picture - Dr. Oetker Preljev za torte svijetli
1

Priprema

Pomiješajte prašak za puding s 40 g šećera. Postupno uz dodavanje najmanje 6 žlica mlijeka dobro izmiješajte. Ostalo mlijeko zakuhajte, skinite s vatre i miješajući metlicom dodajte zamiješani prašak. Puding vratite na štednjak te uz miješanje najmanje 1 min. kuhajte. Puding ulijte u posudu. Položite foliju za čuvanje svježine izravno na vrući puding kako se ne bi stvorila kožica. Ostavite puding da se tako ohladi.

2

U međuvremenu ostavite borovnice da se dobro ocijede na cjediljci, pri tome uhvatite tekućinu i izmjerite 500 ml, eventualno dodajte malo vode. Pripremite preljev za tortu s preostalim šećerom i tekućinom prema uputi na omotu. Umiješajte 1 omot Finesse arome i borovnice. Masu s borovnicama napunite u koso položene desertne čaše i ostavite da se tako ohladi.

3

Ohlađeni puding mikserom (metlicama) izmiješajte da postane kremast. Umiješajte drugi omot Finesse arome i jogurt. Kremu od pudinga izlijte na očvrsnulu voćnu masu, poravnajte i po želji ukrasite kuglicama od kokosa.