COOKIES on the DR. OETKER website

This website places cookies on your computer devices to make the site work better and to help us and our partners understand how you use our site. Further use of this site (by clicking, navigating, scrolling) or removal of this cookie note is considered consent to the application and use of cookies. For more information on cookies and how to delete them, please visit our privacy policy.

Dunavski valovi

Dunavski valovi s višnjama i kremom od maslaca

oko 20 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Dunavski valovi

Biskvit:

250 g maslaca
250 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
6 jaja (veličine M)
350 g glatkog brašna
1 omot Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 žlice Dr. Oetker Kakao za kolače

Nadjev:

720 g višanja iz kompota (ocijeđenih)

Krema:

1 omot Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
0,5 l mlijeka
100 g šećera
250 g maslaca
sok od 1 limuna
malo Dr. Oetker Finesse korica limuna (pola naribanog limuna ili 5 kapi arome s okusom limuna)

Glazura:

100 g tamne čokolade
100 g mliječne čokolade
50 g kokosove masti

preparation

Priprema

1

Biskvit

Mikserom (metlicama) kremasto izmiješajte maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Postupno umiješajte jaja. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, prospite po smjesi i umiješajte kuhačom. Odvojite polovicu smjese i u nju umiješajte kakao.

2

Svijetlu smjesu izlijte na lim za pečenje (30 x 35 cm) koji prethodno treba namastiti i posuti brašnom. Po tome raspodijelite tamnu smjesu i poravnajte. Zatim ravnomjerno po tome rasporedite višnje.

Lim stavite u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: 30 Minuta

3

Krema

Za kremu pomiješajte prašak za puding s mlijekom i šećerom prema uputama na omotu i uz miješanje skuhajte puding. Ostavite puding da se ohladi na sobnoj temperaturi. Maslac pjenasto izmiješajte te umiješajte sok i koricu limuna. Postupno žlicom umiješajte puding. Kremu raspodijelite po kolaču i izravnajte.

4

Glazura

Za glazuru, na pari otopite kokosovu mast i čokoladu u vodenoj kupelji i dobro izmiješajte. Kolač po želji ukrasite glazurom