COOKIES on the DR. OETKER website

This website places cookies on your computer devices to make the site work better and to help us and our partners understand how you use our site. Further use of this site (by clicking, navigating, scrolling) or removal of this cookie note is considered consent to the application and use of cookies. For more information on cookies and how to delete them, please visit our privacy policy.

COOKIES on the DR. OETKER website

This website places cookies on your computer devices to make the site work better and to help us and our partners understand how you use our site. Further use of this site (by clicking, navigating, scrolling) or removal of this cookie note is considered consent to the application and use of cookies. For more information on cookies and how to delete them, please visit our privacy policy.

Džepići s jabukama

Džepići od tijesta s posnim sirom i nadjevom od jabuka

oko 24 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Džepići s jabukama

Nadjev od jabuka:

450 g jabuka (očišćenih i sitno narezanih)
30 g grožđica
40 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
0,5 omota Dr. Oetker Finesse korica limuna

Tijesto sa sirom:

320 g brašna
1 omot Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
80 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
60 ml ulja (npr. suncokretovog ulja)
150 g svježeg posnog sira
60 ml mlijeka

Za premazivanje:

3 žlice mlijeka

Za ukrašavanje:

100 g šećera u prahu (prosijanog)
sok od 1 limuna
nekoliko listića badema

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite lim za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Nadjev od jabuka

Pomiješajte sastojke za nadjev.

3

Tijesto sa sirom

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijte po radnoj površini. Dodajte redom ostale sastojke i rukama umijesite tijesto. Tijesto razvaljajte na radnoj površini na debljinu od približno 2 mm i izrežite krugove (promjera 12 cm).

Krugove tijesta do polovice premažite nadjevom od jabuka i ostavite pritom slobodan rub. Rubove premažite mlijekom. Preklopite tijesto u oblik džepića i dobro pritisnite rub.

4

Premazivanje

Džepiće s jabukama stavite na namašćen lim za pečenje i premažite mlijekom.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Groove/Height: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

5

Ukrašavanje

Za glazuru pomiješajte šećer u prahu s limunovim sokom. Još tople džepiće premažite glazurom. Pospite džepiće bademovim listićima.