Flag

Hrskavi puding s preljevom od jagoda

oko 4 porcije
20
Puding od vanilije s lješnjacima i svježim jagodama
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za puding
50 gsjeckanih lješnjaka
1 omotDr. Oetker Original puding s okusom vanilije
40 gšećera
500 mlmlijeka
Preljev od jagoda
400 gjagoda
20 gšećera
malonaribane korice 1 limuna
2 žliceDr. Oetker Brzi Gustin za umake
Picture - Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
1

Puding

Sjeckane lješnjake prepržite u obloženoj tavi bez masnoće dok ne poprime zlatnosmeđu boju pa ih stavite na tanjurić da se ohlade. Kalupe ili šalice isperite hladnom vodom. Pripremite puding od vanilije prema uputama na omotu. Na kraju dodajte pržene lješnjake i rasporedite u pripremljene kalupe ili šalice. Ostavite barem 2 sata u hladnjaku.

2

Preljev od jagoda

Jagode operite i očistite. 300 g jagoda nasjeckajte pa sa šećerom i limunovom koricom stavite u lonac i spirjajte uz pomoć štapnog miksera. Zakuhajte pa dodajte 2 žlice Brzog Gustina i kuhajte još 1 minutu. Maknite s vatre da se preljev ohladi.

3

Ukrašavanje

Preostale jagode narežite na tanke ploške. Iskrenite puding na tanjur. Ukrasite ploškama jagoda i prelijte s još mlakim preljevom.