Flag

Kolač s mljevenim lješnjacima

12 komada
100
Kolač s dekoracijom od lješnjaka i ribane čokolade
Recipe Tips
Kako bi se bjelanjak istukao u čvrst snijeg, u njemu ne smije biti ni traga žumanjka, a posude i metlice za miješanje ne smiju biti masne.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pokrov
3bjelanjaka
120 gšećera u prahu
100 gmljevenih lješnjaka
Biskvit
100 gmekog maslaca ili margarina
140 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
1jaje
3žumanjka
100 gbrašna
3 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 gDr. Oetker Original Gustina
4 žlicemlijeka
50 gDr. Oetker Ribana mliječna čokolada
Za posipanje
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Dno kalupa za torte namastite. Zagrijte pećnicu.

: oko 170 °C

: oko 150 °C

2

Pokrov

Bjelanjak u posudi mikserom vrlo čvrsto istucite.

3

Biskvit

Maslac ili margarin u posudi mikserom pjenasto izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i sol i nastavite miješati sve dok ne dobijete homogenu smjesu. Umiješajte najprije jaje, a potom svaki žumanjak, miješajući svaki oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i jestivim škrobom i naizmjenično s mlijekom dodajte u dva navrata u smjesu, miješajući kratko na srednjoj brzini. Na kraju kratko umiješajte ribanu čokoladu. Stavite tijesto u kalup i poravnajte. 

4

Pokrov

Prosijajte šećer u prahu i pažljivo ga pomiješajte s lješnjacima. Lopaticom za tijesto smjesu oprezno umiješajte u snijeg od bjelanjaka. Smjesu od lješnjaka ravnomjerno raspodijelite po tijestu i poravnajte. Pospite preostalom ribanom čokoladom. Pecite u zagrijanoj pećnici 60 minuta.

Vrijeme pečenja: 60 Minute


Odvojite obruč kalupa i skinite ga. Odvojite kolač od dna kalupa za torte i ostavite ga da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. 

5

Prije posluživanja pospite kolač šećerom u prahu.

  • Kako bi se bjelanjak istukao u čvrst snijeg, u njemu ne smije biti ni traga žumanjka, a posude i metlice za miješanje ne smiju biti masne.