Flag

Krafnice s nadjevom od vanilije

60 komada
80
Piramida od kuhanog tijesta s nadjevom od vanilije i karamelom
Recipe Tips
Prilikom kuhanja karamele treba paziti na to da se na rubu lonca ne nalaze kristali šećera. Kristale šećera još prije karameliziranja skinite s ruba lonca vlažnim kistom za kolače. Ako kristali šećera padnu u karamelu, smjesa će se zamutiti i neće više biti tako sjajna (karamela propada).
Recipe Tips
Krafnice možete uroniti i u čokoladu pa ih složiti u piramidu. Karamelu pripremite neposredno prije posluživanja. 
Recipe Tips
Kolač može stajati maksimalno 1 dan. Nakon toga se niti počinju otapati. Piramidu do posluživanja držite na hladnom mjestu (ali ne u hladnjaku).
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Kuhano tijesto
0,25 lmlijeka
120 gmaslaca
1 prstohvatsoli
150 gglatkog brašna (prosijanog)
4 - 5jaja (veličine M)
Nadjev od pudinga
0,25 lmlijeka
4 žlicešećera
1 omotDr. Oetker Original puding s okusom vanilije
0,25 ltučenog vrhnja za šlag
1 omotDr. Oetker Kremfixa
Karamela
250 gšećera
40 mlvode
Picture - Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Kuhano tijesto

Zakuhajte mlijeko s maslacem i soli. Maknite sa štednjaka, umiješajte brašno, vratite na štednjak i miješajući pržite tako dugo dok se tijesto ne odvaja od lonca. Maknite sa štednjaka, stavite smjesu u zdjelu i ostavite da se malo ohladi. Jaja mikserom (metlicama) pojedinačno umiješate i miješajte svako jaje tako dugo dok ne dobijete glatku smjesu; tijesto mora biti tako čvrsto da se konture tijesta ne razlijevaju.
 
Stavite tijesto u vrećicu za ukrašavanje s ravnim otvorom (Ø 8 mm) i na lim za pečenje obložen papirom za pečenje istisnite krafnice (Ø 3 cm).
 
Stavite lim za pečenje u donju polovicu zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 18 Minute

: 190 °C

: 170 °C


Postupak pečenja ponovite s ostalim krafnama od kuhanog tijesta.

2

Nadjev od pudinga

Pomiješajte mlijeko sa šećerom i pudingom u prahu i miješajući skuhajte puding. Maknite sa štednjaka i uz višekratno miješanje ostavite da se ohladi. Istucite tučeno vrhnje s Kremfixom. Polovicu umiješajte u ohlađeni puding i dodajte preostalo tučeno vrhnje. Nadjev stavite u vrećicu za ukrašavanje s malim glatkim otvorom. Ohlađene krafnice od kuhanog tijesta ubodite nastavkom vrećice za ukrašavanje i uštrcajte malo nadjeva. 

3

Karamela

Pomiješajte šećer s vodom, zakuhajte i ostavite da se otopi sve dok se smjesa ne karamelizira. Svaku krafnicu uronite u malo karamele i na pladnju složite u obliku piramide.
 
Preostalu karamelu po potrebi malo zagrijte tako da postane gusta i tekuća. Karamelu kuhačom brzim pokretima povucite preko piramide tako da nastanu tanke šećerne niti. 

  • Prilikom kuhanja karamele treba paziti na to da se na rubu lonca ne nalaze kristali šećera. Kristale šećera još prije karameliziranja skinite s ruba lonca vlažnim kistom za kolače. Ako kristali šećera padnu u karamelu, smjesa će se zamutiti i neće više biti tako sjajna (karamela propada).
  • Krafnice možete uroniti i u čokoladu pa ih složiti u piramidu. Karamelu pripremite neposredno prije posluživanja. 
  • Kolač može stajati maksimalno 1 dan. Nakon toga se niti počinju otapati. Piramidu do posluživanja držite na hladnom mjestu (ali ne u hladnjaku).