Flag

Macarons

oko 48 komada
255
Odličan recept za macaronse s nadjevom od vanilije, maline i čokolade
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Smjesa za macaronse
120 gbjelanjaka
150 gšećera u prahu
40 gDr. Oetker Original Gustina
100 gbadema (sitno mljeveni)
100 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
maloDr. Oetker jestive boje za kolače
Nadjev od vanilije
1 omotDr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
1,25 dlvrhnja za šlag (125 ml)
125 gbijele čokolade
Nadjev od čokolade
100 gtamne čokolade
2 žlicevrhnja za šlag
30 gmaslaca
Nadjev od maline
50 gpasirane maline
30 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Kremfixa
50 gmaslaca
Picture - Dr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
Picture - Dr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Priprema

Lim obložite papirom za pečenje. Pripremite vrećicu za ukrašavanje s nastavkom promjera 8 mm.

2

Smjesa za macaronse

Bjelanjke istucite sa šećerom u prahu i gustinom dok ne postanu pjenasti. Pomiješajte bademe i šećer u prahu, pažljivo umiješajte Finesse od vanilije i obojite po želji. Vrećicom za ukrašavanje istisnite male krugove promjera cca 2,5 cm i ostavite da se suše cca 20 minuta.


Zagrijte pećnicu.

: 160 °C

: 140 °C


Pecite u sredini zagrijane pećnice oko 12 minuta.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute


Papir za pečenje odmah skinite sa lima i ostavite da se ohladi.

3

Nadjev od vanilije

Prokuhajte Finesse s vrhnjem. Čokoladu izlomite na komadiće i prelijte vrućim vrhnjem. Dobro promiješajte dok se čokolada potpuno ne otopi i ostavite da se hladi u hladnjaku oko 3 sata.

4

Nadjev od čokolade

Otopite čokoladu i pomiješajte s vrhnjem i maslacem.

5

Nadjev od maline

Pasirane maline pomiješajte sa šećerom u prahu i Kremfixom. Dodajte maslac i izmiksajte.

6

Punjenje macaronsa

Macaronse punite po želji različitim nadjevima.