Flag

Muffini s marcipanom

12 komada
60
Ovi slatki muffini nisu samo ukusni već su i pravi ukras
Recipe Tips
Ukrasi od marcipana mogu se izraditi dan ranije. Potom ih je najbolje čuvati u hermetički zatvorenoj limenci.
Recipe Tips
Muffini se bez preljeva i ukrasa mogu i zamrznuti.
Recipe Tips
Ako je smjesa od marcipana jako mekana, dovoljno je da se krupno usitni.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za kalup za muffine, 12 komada
košarica za muffine
Biskvit
100 gmarcipan mase
125 gmekog maslaca
125 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 žličicaarome badema
3 komjaja
75 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 omotDr. Oetker Cimet šećer
100 gDr. Oetker Badema mljevenih
Krema od marcipana i tučenog vrhnja
300 gvrhnja za šlag (hladno)
2 omotaDr. Oetker Kremfixa
100 gmarcipan mase
4 žlicevruće vode
1 žličicaarome badema
Za ukrašavanje
100 gmarcipan mase
maloDr. Oetker Kakaa za kolače
Dr. Oetker Zelena boja za kolače
oko 3 komčokoladna štapića Mikado
maloDr. Oetker Dekor zlatne perle soft
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Zelena boja za kolače
Picture - Dr. Oetker Dekor zlatne perle soft
1

Priprema

Papirnate košarice stavite u kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.

2

Biskvit

Ribežom krupno naribajte marcipan i pomoću miksera (metlicama) ga pjenasto izmiješajte s maslacem. Miješajući dodajte šećer, vanilin šećer, cimet šećer i aromu i miješajte sve dok se smjesa ne poveže. Postepeno dodajte jaja, miješajući svako oko ½ minute na najvišoj brzini. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i umiješajte u tijesto na srednjoj brzini. Na kraju umiješajte bademe. Tijesto ravnomjerno raspodijelite po kalupima za muffine, stavite u pećnicu i pecite.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

: 180 °C

: 160 °C


Izvadite muffine iz kalupa nakon 5 minuta i ostavite da se ohlade na rešetki.

3

Krema

Vrhnje za šlag čvrsto istucite s Kremfixom. Marcipan ribežom krupno naribajte. Naribani marcipan s vrućom vodom i aromom badema mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte u posudi. Dodajte ⅓ tučenog vrhnja i miješajte oko 1 minutu dok ne dobijete glatku smjesu.


Smjesu s marcipanom umiješajte u preostalo tučeno vrhnje. Kremom od marcipana i tučenog vrhnja napunite vrećicu za ukrašavanje s otvorom u obliku velike zvijezde i stavite oko 30 minuta u hladnjak.

4

Ukrašavanje

Polovicu marcipana narežite na 6 komada jednake veličine. Od svakog komada izradite kuglicu i svaku kuglicu uvaljajte u malo kakaa.


Drugu polovicu marcipana jestivom bojom obojite u zeleno i narežite na 6 komada jednake veličine. Od svakog komada oblikujte kuglicu, a zatim od kuglice napravite šiljasti stožac. Po ½ čokoladnog štapića Mikado utaknite s donje strane kako biste dobili božićno drvce i uvaljajte u šećerne perlice.

5

Ukrašavanje muffina

Kremu od marcipana i tučenog vrhnja nanesite na muffine. U sredinu muffina utaknite božićna drvca i škarama bočno zarežite ili na kremu stavite kuglicu marcipana. Muffine od marcipana po želji ukrasite dekoracijom za posipanje i odmah poslužite.

  • Ukrasi od marcipana mogu se izraditi dan ranije. Potom ih je najbolje čuvati u hermetički zatvorenoj limenci.
  • Muffini se bez preljeva i ukrasa mogu i zamrznuti.
  • Ako je smjesa od marcipana jako mekana, dovoljno je da se krupno usitni.