Novogodišnji kolačići

Ovi veganski praznični keksi oduševit će vas ne samo okusom nego i izgledom!

20 porcija

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Novogodišnji kolačići

Za svijetlo tijesto:

50 g margarina (mekog)
75 g šećera u prahu
1 žličica Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
140 g brašna
2 žlice vode

Za tamno tijesto:

140 g brašna
10 g kakao praha
50 g margarina (mekog)
75 g šećera u prahu
2 žlice vode (hladne)

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

2

Za svijetlo tijesto

Stavite sve sastojke u posudu i rukom mijesite tako dugo dok ne dobijete homogeno tijesto. Oblikujte kuglu i omotajte je folijom za čuvanje svježine. Stavite oko 10 minuta u hladnjak.

3

Za tamno tijesto

Brašno i kakao dobro pomiješajte i potom dodajte ostale sastojke. Ponovno rukom miješajte tako dugo dok ne dobijete homogeno tijesto. I ovo tijesto stavite oko 10 minuta u hladnjak.

4

Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

5

Svijetlo tijesto razvaljajte između dva lista papira za pečenje na pravokutnik debljine 0,5 cm. Tamnije tijesto također razvaljajte između dva papira za pečenje na jednake dimenzije kao i svijetlo tijesto. Potom tamnije tijesto stavite na svijetlo tijesto i lagano pritisnite. Tijesto namotajte u valjak po dužoj strani, omotajte ga folijom za čuvanje svježine i stavite 20 minuta u hladnjak.    

6

Narežite valjak na ploške (debljine oko 1 cm), stavite na pripremljeni lim za pečenje i pecite na srednjoj rešetki oko 25 minuta. Izvadite kekse iz pećnice i ostavite da se ohlade na rešetki.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje