Flag

Perec tart

10 kriški
45
Slatko slani tart s perecima i slanom karamelom
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Podloga
80 gobičnih slanih pereca
100 gglatkog brašna
120 gšećera
0,5 žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
110 gmekog maslaca
1 komjaja
Krema
300 mlmlijeka
5 žlicemlijeka
3 žlicešećera
1 omotCreative pudding slana karamela
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Creative pudding slana karamela
1

Podloga

U posudu dodajte omekšali maslac i šećer pa miksajte da se sjedini. Dodajte jaja i miksajte.

2

Perece izblendajte u sitno brašno. Perecima dodajte glatko brašno i prašak za pecivo te dobro promiješajte. Mješavinu suhih sastojaka dodajte maslacu i jajima pa dobro promiješajte.

3

Rasporedite tijesto po namašćenom kalupu za tart pa tako pripremljenu koru stavite u hladnjak na 1h.


Nakon hlađenja pecite 15 minuta na 180 stupnjeva. Nakon pečenja pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi cca 10 minuta.

4

Krema

U zdjelicu dodajte 5 žlica mlijeka i tri žlice šećera. U to istresite jednu vrećicu pudinga s okusom slane karamele i dobro promiješajte. Zagrijte 300 ml mlijeka pa dodajte puding mješavinu i kuhajte 2 minute dok se ne zgusne. 

5

Tako pripremljeni puding prelijte preko perec podloge, razmažite i ukrasite mrvljenim perecima te pustite da se ohladi.