Raspucanci sa šećerom u prahu

Veganski čokoladni kolačići sa šećerom u prahu

oko 35 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Raspucanci sa šećerom u prahu

Potrebno:

Lim za pečenje
Papir za pečenje

Tijesto:

60 g veganskog margarina (mekanog)
175 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
150 g pšeničnog brašna
75 g Dr. Oetker Kakaa za kolače
1,5 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
90 g pirea od jabuka

Za valjanje:

oko 100 g šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Tijesto

Sastojke stavite u posudu i miskerom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom na srednjoj brzini. Oblikujte tijesto u kuglu, spljoštite ga i ostavite prekrivenog da stoji na hladnom najmanje 2 sata. 


2

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C


3

Prosijte šećer u prahu. Žličicom odvajajte komade tijesta veličine oraha, rukama posutim šećerom u prahu oblikujte kuglice i kuglice dobro uvaljajte u šećer u prahu tako da su debelo posute šećerom. Kuglice međusobno razmaknute stavite na lim za pečenje i pecite. 

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 8 - 10 Minute

Raspucance s papirom za pečenje povucite s lima za pečenje i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.
 

Najbolje je tijesto za raspucance napraviti dan ranije i držati ga pokrivenog u hladnjaku.

 

Raspucanci se mogu čuvati tjedan dana u dobro zatvorenoj kutiji.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje