Šarlota s kremom od jagoda

Torta s hrskavom podlogom, rubom od piškota i kremom od mascarpone sira i jagoda

oko 8 porcija

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Šarlota s kremom od jagoda

Hrskava podloga:

80 g piškota (smrvljenih)
80 g maslaca (otopljenog)

Rub torte:

100 g piškota

Krema od mascarpone sira i jagoda:

500 g sira Mascarpone
1 omot Dr. Oetker Instant Želatina Fix
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
100 g marmelade od jagoda
120 g sitno narezanih jagoda

Za posipanje:

malo Dr. Oetker Dekor roza-lila srca

preparation

Priprema

1

Hrskava podloga

Usitnjene piškote pomiješajte s maslacem, raspodijelite po namašćenoj podlozi kalupa za torte (promjera 18 cm) i pritisnite žlicom.

2

Rub torte

Piškote sa šećernom stranom prema van postavite uz obruč kalupa za torte i malo utisnite u hrskavu podlogu. Kalup stavite oko 20 minuta na hladno.

3

Krema od sira i jagoda

Mascarpone izmiješajte u glatku smjesu i dodajte želatinu fix. Umiješajte vanilin šećer i marmeladu te dodajte komadiće jagoda. Kremu raspodijelite po hrskavoj podlozi i poravnajte. Stavite tortu oko 2 sata na hladno.

4

Posipanje

Šarlotu prije posluživanja pospite po želji šećernim dekoracijama.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje