Flag

Schwarzwald torta s višnjama i tučenim vrhnjem

oko 14 komada
80
Klasična, sočna torta s višnjama iz kompota i tučenim vrhnjem
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Biskvit
4 komžumanjaka (veličina M)
3 žlicevruće vode
150 gšećera
1 bočicaDr. Oetker Arome ruma
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
4 kombjelanjaka (veličine M)
100 gšećera
250 gglatkog brašna
50 gDr. Oetker Kakaa za kolače
3 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
120 gmaslaca (rastopljenog)
Nadjev
1 žlicavišnjevače
300 gvišanja iz kompota (ocijeđene)
2 omotaDr. Oetker Kremfixa
500 mltekućeg slatkog vrhnja
Za posipanje i ukrašavanje
50 gnaribane tamne čokolade
3 žlicetučenog slatkog vrhnja (od nadjeva)
14koktel višanja
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Biskvit

Žumanjke, vodu, šećer, vanilin šećer i aromu istucite mikserom (metlicama). Istucite bjelanjke, postupno dodajte šećer i čvrsto istucite. Dodajte smjesu od bjelanjaka u smjesu od žumanjaka. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom, prosijte preko toga. Kuhačom umiješajte  rastopljeni maslac.
 
Stavite smjesu u kalup za torte čije je dno obloženo papirom za pečenje (Ø 24 cm).
 
Stavite kalup na kuhinjsku rešetku u donju polovicu zagrijane pećnice.

: 160 °C

: 140 °C

2

Ohlađenu tortu dva puta prerežite. Dno torte poprskajte višnjevačom i na to gusto posložite višnje.

3

Nadjev

Tučeno vrhnje i kremfix čvrsto istucite. ¼ tučenog vrhnja premažite po višnjama. Stavite na to drugu polovicu biskvita, malo pritisnite i poprskajte s malo višnjevače. Tortu premažite polovicom preostalog tučenog vrhnja i pokrijte preostalim biskvitom. Ostatkom tučenog vrhnnja premažite rub i površinu torte – za ukrašavanje ostavite sa strane 3 žlice tučenog vrhnja. 

4

Premazivanje i ukrašavanje

Tortu pospite ribanom čokoladom te ukrasite tučenim vrhnjem i koktel višnjama.