Flag

Sirup od jagoda

oko 4 boce po 500 ml
40
Crvena čarolija ljeta koja će osvježiti baš sve
Recipe Tips
Sirup od jagoda odlično prija kao umak uz sladoled od vanilije ili puding.
Recipe Tips
Za jagodasti napitak možete 3 žlice sirupa pomiješati s 200 ml mineralne vode, pjenušcem ili proseccom.
Recipe Tips
Ukoliko se sirup zgusne, protresite bocu prije upotrebe.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Sastojci
1000 gjagoda (vagane pripremljene)
1 lkipuće vode
1000 gšećera
1 omotDr. Oetker Limunske kiseline
1 omotDr. Oetker Džemfix Classic 1:1
Picture - Dr. Oetker Limunske kiseline
1

Priprema

Jagode operite, proberite, narežite na četvrtine i izvažite 1000 g. Prelijte jagode kipućom vodom i ostavite da odstoje otprilike 20 minuta. Iskrenite jagode na cjediljku i ostavite da se dobro ocijede.

2

Postupak

Tekućinu, šećer i limunsku kiselinu u loncu dobro pomiješajte s Džemfixom Classic 1:1. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 2 min. Eventualno skinite pjenu te odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene boce i dobro zatvorite.

  • Sirup od jagoda odlično prija kao umak uz sladoled od vanilije ili puding.
  • Za jagodasti napitak možete 3 žlice sirupa pomiješati s 200 ml mineralne vode, pjenušcem ili proseccom.
  • Ukoliko se sirup zgusne, protresite bocu prije upotrebe.