Slatki kruh

Pleteno dizano tijesto s bademima i pistacijama – jednostavna izrada pletenice objašnjena slikama korak po korak

15 - 20 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Slatki kruh

Za lim za pečenje:

Papir za pečenje

Dizano tijesto:

200 ml mlijeka
80 g maslaca ili margarina
500 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasca instant
80 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)
1 bjelanjak (veličine M)

Za premazivanje:

1 žumanjak
oko 2 žlice mlijeka
oko 1 razom puna žlica sjeckanih pistacija
oko 1 razom puna žlica sjeckanih badema

preparation

Priprema

1

Priprema

Zagrijte mlijeko i u njemu otopite maslac ili margarin. 

2

Dizano tijesto

Brašno i kvasac pažljivo pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke. U tu smjesu dodajte toplu mješavinu mlijeka i masnoće te sve zajedno mikserom (lopaticama) izradite u glatko tijesto, miješajući ukupno oko 5 minuta, najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini. Ostavite tijesto pokriveno na toplom mjestu da se diže tako dugo dok se vidno ne uveća.

3

Tijesto stavite na lagano pobrašnjenu radnu površinu i podijelite na 4 komada jednake veličine. Svaki komad oblikujte u valjak dužine oko 50 cm. Valjke složite na sredinu papira za pečenje u oblik križa. Pritom jedan valjak stavite iznad, a drugi ispod ostalih valjaka (slika 1).

4

Sada završetke donjih valjaka položite u smjeru kazaljke na satu preko valjaka koji se nalaze s desne strane (slika 2). 

5

Potom završetke s donje strane položite u smjeru suprotnom od kazaljke na satu preko valjaka s lijeve strane. Završetke presavijte ispod kruha i malo pritisnite. Kruh na papiru za pečenje povucite na lim za pečenje i još jednom ostavite da se diže na toplom mjestu oko 30 minuta. Zagrijte pećnicu. 

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

6

Žumanjak umutite s mlijekom i premažite kruh. Pospite pistacijama i bademima i pecite. 

Nivo pećnice: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

Kruh s papirom za pečenje povucite s lima za pečenje i ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje