Flag

Sočno srce od marelica i riže na mlijeku

oko 30 komada
85
Riža na mlijeku u sočnom dizanom tijestu s marelicama
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim za kolače
papir za pečenje
Dizano tijesto
200 mlmlijeka
50 gmaslaca ili margarina
500 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
1 žlicašećera
1jaje (vel. M)
1 žličicasoli
Nadjev
1 limenkapolovica marelica (ocijeđena masa 480 g)
300 mlmlijeka
1 omotDr. Oetker Riža na mlijeku klasik
250 gsvježeg posnog sira
50 gšećera
Osim toga
1 žlicamlijeka
2 žliceDr. Oetker Badem listića
Za ukrašavanje
100 gšećera u prahu
oko 1 žlicavode
Dr. Oetker Čokoladna srca
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
Picture - Dr. Oetker Riža na mlijeku klasik
Picture - Dr. Oetker Badem listića
1

Priprema

Za dizano tijesto u malom loncu zagrijte mlijeko i u njemu otopite masnoću. Marelice za nadjev ostavite na cjediljci da se ocijede.

2

Tijesto

Brašno i kvasac u posudi dobro promiješajte. Dodajte ostale sastojke kao i toplu mješavinu mlijeka i masnoće te od svega mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj brzini, a potom na najvećoj brzini u oko 5 min. izradite glatko tijesto. Pokriveno tijesto ostavite na toplom dok se njegov volumen vidljivo ne poveća. Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

3

Nadjev

Marelice narežite na komade. U loncu zakipite mlijeko, maknite s vatre i umiješajte Rižu na mlijeku. Potom umiješajte sir, marelice i šećer. Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči kratko premijesite i prepolovite. Svaku polovicu na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči izvaljajte u obliku pravokutnika veličine 40 x 20 cm. Rasporedite polovicu nadjeva na svaki pravokutnik, pri tome ostavite slobodan rub od 1 cm. Tijesto namotajte po duljini. Valjke od tijesta sa završetkom prema dolje položite na lim. Od oba valjka oblikujte srca, pri tome stisnite krajeve tijesta. Tijesto premažite mlijekom i pospite listićima badema. Škarama zarežite 1 cm duboke proreze. Ostavite srce na toplome da se oko 15 min. diže, potom ispecite.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

: 200 °C

: 180 °C


Srce zajedno s papirom povucite s lima i ostavite da se ohladi.

4

Ukrašavanje

Šećer u prahu pomiješajte s vodom da dobijete gusti preljev. Preljevom poprskajte još toplo srce. Ukrasite čokoladnim srcima i ostavite da se preljev stvrdne.