Sočno srce od marelica i riže na mlijeku

Riža na mlijeku u sočnom dizanom tijestu s marelicama

oko 30 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Sočno srce od marelica i riže na mlijeku

Za lim za kolače:

papir za pečenje

Dizano tijesto:

200 ml mlijeka
50 g maslaca ili margarina
500 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasca instant
1 žlica šećera
1 jaje (vel. M)
1 žličica soli

Nadjev:

1 limenka polovica marelica (ocijeđena masa 480 g)
300 ml mlijeka
1 omot Dr. Oetker Riža na mlijeku klasik
250 g svježeg posnog sira
50 g šećera

Osim toga:

1 žlica mlijeka
2 žlice Dr. Oetker Badem listića

Za ukrašavanje:

100 g šećera u prahu
oko 1 žlica vode
Dr. Oetker Čokoladna srca

preparation

Priprema

1

Priprema

Za dizano tijesto u malom loncu zagrijte mlijeko i u njemu otopite masnoću. Marelice za nadjev ostavite na cjediljci da se ocijede.

2

Tijesto

Brašno i kvasac u posudi dobro promiješajte. Dodajte ostale sastojke kao i toplu mješavinu mlijeka i masnoće te od svega mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj brzini, a potom na najvećoj brzini u oko 5 min. izradite glatko tijesto. Pokriveno tijesto ostavite na toplom dok se njegov volumen vidljivo ne poveća. Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

3

Nadjev

Marelice narežite na komade. U loncu zakipite mlijeko, maknite s vatre i umiješajte Rižu na mlijeku. Potom umiješajte sir, marelice i šećer. Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči kratko premijesite i prepolovite. Svaku polovicu na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči izvaljajte u obliku pravokutnika veličine 40 x 20 cm. Rasporedite polovicu nadjeva na svaki pravokutnik, pri tome ostavite slobodan rub od 1 cm. Tijesto namotajte po duljini. Valjke od tijesta sa završetkom prema dolje položite na lim. Od oba valjka oblikujte srca, pri tome stisnite krajeve tijesta. Tijesto premažite mlijekom i pospite listićima badema. Škarama zarežite 1 cm duboke proreze. Ostavite srce na toplome da se oko 15 min. diže, potom ispecite.

Električna pećnica 200 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

Srce zajedno s papirom povucite s lima i ostavite da se ohladi.

4

Ukrašavanje

Šećer u prahu pomiješajte s vodom da dobijete gusti preljev. Preljevom poprskajte još toplo srce. Ukrasite čokoladnim srcima i ostavite da se preljev stvrdne.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje