Flag

Torta s bazgom i jagodama

16 komada
150
Biskvitna torta s bazgom i jagodama
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Prhko tijesto
50 gglatkog brašna
100 gDr. Oetker Badema mljevenih
70 gšećera
80 gmekog maslaca
Biskvit
3jaja
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
100 gglatkog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
60 ggrisa od durum pšenice
Pripremiti za ukrašavanje
150 gbijele čokolade (rastopljene)
Za premazivanje
2 razom punih kašikapasiranog pekmeza od jagoda
Krema
2 omotaDr. Oetker Želatina mljevena (svijetla)
12 žlicehladne vode
0,25 lslatkog vrhnja za šlag
250 gmilerama
500 gjogurta
0,125 lsirupa od bazge
100 gšećera
maloDr. Oetker jestive boje za kolače (crvene)
Nadjev
250 gjagoda
0,125 lsirupa od bazge
0,125 lvode
2 omotaDr. Oetker Preljev za torte crveni
0,25 ltekućeg slatkog vrhnja
1 žlicašećera u prahu
1 omotDr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatina mljevena (svijetla)
Picture - Dr. Oetker Preljev za torte crveni
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Prhko tijesto

Za tijesto prosijajte brašno na radnu ploču. Redom dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto.

2

Tijesto izvaljajte u obliku kruga (26 cm Ø) i položite na namašćeno dno kalupa za torte (26 cm Ø).

3

Gurnite kalup na rešetki u sredinu zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 10 Minute

: 200 °C

: 180 °C

4

Biskvit

Za masu jaja sa šećerom, vanilin šećerom i soli mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, prosijajte preko mase i zajedno s grisom od durum pšenice kuhačom umiješajte.

5

Masu ulijte u kalup za torte (26 cm Ø) s namašćenim dnom i poravnajte.

6

Kalup na rešetki gurnite u sredinu zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

: 200 °C

: 180 °C

7

Pripremiti za ukrašavanje

Bijelu čokoladu napunite u vrećicu za štrcanje. Na listu papira za pečenje ištrcajte 3 trake koje će svaka biti oko 10 cm visoke i 40 cm dugačke i ostavite da otvrdnu.

8

Za premazivanje

Ohlađeni biskvit 1 puta (vodoravno) prerežite. Prhko tijesto premažite s pekmezom, položite jednu polovicu biskvita na to i postavite obruč od kalupa za torte oko podloge.

9

Krema

Za kremu od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Izmiješajte mileram, jogurt, sirup od bazge i šećer. Umiješajte šlag pa kremu prepolovite.

10

Svaki omot želatine pripremite s po 6 žlica vode prema uputi na omotu. Jednu pripremljenu želatinu zagrijte i izmiješajte s 4 žlice jedne od pripremljenih polovica kreme pa umiješajte u preostalu kremu. Kremu s jestivom bojom obojite do željnog tona.

11

Zagrijte drugu pripremljenu želatinu, izmiješajte s 4 žlice druge polovice kreme pa umiješajte u preostalu kremu.

12

Crvenu kremu namažite po biskvitu pa po njoj bijelu kremu. Počevši iz sredine 5-6 puta povucite vilicom crvenu kremu u bijelu kremu tako da dobijete mramorni uzorak. Položite drugi dio biskvita na kremu.

13

Nadjev

Jednu jagodu odvojite. Od ostalih jagoda i sirupa od bazge načinite pire i pomiješajte s vodom. Mješavinu jagoda i vode s preljevom za torte uz stalno miješanje zakuhajte. Neka se kratko ohladi pa rasporedite po biskvitu.

14

Tortu čuvajte najmanje 2 sata u hladnjaku.

15

Od slatkog vrhnja sa šećerom u prahu i učvršćivačem istucite šlag. Premažite rub torte i nazubljenom lopaticom izvucite uzorak. Na torti označite 16 komada.

16

Preostali šlag napunite u štrcaljku s rupičastim nastavkom (5 mm Ø) i na rub torte ištrcajte male ružice.

17

Mrežu od bijele čokolade, toplim, suhim nožem narežite na 16 traka (oko 4 cm širine) i postavite na označenim komadima torte. Ostatak mreže od bijele čokolade namrvite i ravnomjerno pospite po torti. Jagodu prepolovite i položite na sredinu torte.