Flag

Torta s motivom mašnice

oko 12 komada
280
Odlična, jednostavna torta s okusom naranče u blagdanskom stilu. Iznenadi najmilije jestivim poklončićem.
Recipe Tips
Ako imate samo jedan kalup za torte, prepolovite količinu sastojaka za tijesto i dva puta pecite podlogu.
Recipe Tips
Mašnicu možete pripremiti već nekoliko dana ranije kako biste bili sigurni da je stvarno čvrsta.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Ukras
350 gšećera u prahu
600 gmarcipan mase
Dr. Oetker jestive boje za kolače
Tijesto
180 gšećera
250 gmekog maslaca
1 prstohvatsoli
4jaja
naranče
250 gpšeničnog brašna
70 gDr. Oetker Original Gustina
2 žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
oko 1 žlicamljevenog cimeta
Nadjev
60 gšećera u prahu
2 omotaDr. Oetker Kremfixa
naranča
1 žličicamljevenog cimeta
250 gsira Mascarpone
4 dlvrhnja za šlag
Dr. Oetker jestive boje za kolače
Krema s maslacem
300 gmaslaca
350 gšećera u prahu
oko 1 omotDr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
1

Dekoracija

Za pokrov i ukras umijesite marcipan i šećer u prahu. Pritom mijesite samo tako dugo dok je potrebno. Crvenom bojom za kolače obojite marcipan u nježnu ružičastu boju.
Četvrtinu obojite crvenom bojom za kolače u crvenu boju i od toga izradite mašnicu. U tu svrhu razvaljajte smjesu na debljinu od 5 mm i izrežite dugu traku koja u sredini ima udubljenje i koja se stanjuje prema završecima. Završetke s obje strane preklopite u sredinu i utisnite; ojačajte spoj folijom za čuvanje svježine. Izrežite komad (1,5 x 9 cm) i stavite ga oko sredine mašnice. Ostavite sve da se suši na sobnoj temperaturi najmanje 24 sata. Preostali marcipan stavite u vrećicu za zamrzavanje kako se ne bi osušio. 

2

Priprema

Dva okrugla kalupa za torte (promjera 16 cm) namastite i dno kalupa obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. 

: 180 °C

: 160 °C

3

Tijesto

Maslac, šećer i sol pjenasto izmiješajte. Postupno dodajte jaja. Naranče operite vrućom vodom, osušite, koricu ogulite i iscijedite sok. U drugoj posudi pomiješajte brašno, gustin, prašak za pecivo, koricu naranče i cimet. Mješavinu brašna i sok od naranče naizmjenično i postupno umiješajte u smjesu s maslacem i miješajte sve dok ne dobijete homogenu smjesu. Smjesu ravnomjerno raspodijelite u oba kalupu i pecite.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute


Podloge ostavite da se ohlade do kraja. Odvojite obruče i skinite papir za pečenje. Svaku podlogu jednom prerežite po sredini tako da dobijete ukupno 4 podloge.

4

Nadjev

Naranču operite vrućom vodom, osušite i ogulite koricu. Pomiješajte šećer u prahu, Kremfix, koricu naranče i cimet. Mascarpone mikserom izmiješajte u glatku smjesu i postupno dodajte vrhnje. Čim se smjesa malo stvrdne, usipajte mješavinu sa šećerom u prahu. Nastavite miješati dok ne dobijete čvrstu smjesu.


Donju podlogu stavite na pladanj za torte i premažite s malo kreme. Na to stavite drugu podlogu i također premažite kremom. Stavite i treću podlogu i ponovno je premažite. Na kraju stavite četvrtu podlogu i stavite tortu na hladno.

5

Krema s maslacem

U međuvremenu maslac, šećer u prahu i pastu od vanilije miješajte mikserom sve dok ne dobijete bjelkastu, pjenastu smjesu. Tortu premažite kremom s maslacem i stavite je na hladno.


Radnu površinu pospite s malo šećera u prahu i ružičasti marcipan tanko i ravnomjerno razvaljajte.


Prekrijte time tortu i poravnajte pokrov. Odrežite višak marcipana u donjem dijelu torte. 


Od crvenog marcipana izrežite dvije trake (oko 40 x 3 cm). Prilijepite ih poput ukrasne vrpce na tortu, po potrebi s malo vode. Izrežite trake za mašne (oko 18 x 3 cm) i nalijepite ih valovito s gornje strane torte. 


Već pripremljenu i osušenu mašnicu stavite na to i uklonite foliju za čuvanje svježine. 

  • Ako imate samo jedan kalup za torte, prepolovite količinu sastojaka za tijesto i dva puta pecite podlogu.
  • Mašnicu možete pripremiti već nekoliko dana ranije kako biste bili sigurni da je stvarno čvrsta.