Flag

Torta s ukusnom kremom od maslaca i karamelom

oko 16 komada
115
Sočna čokoladna torta s pekmezom od naranče i kremom od maslaca i karamele u obliku vijenca.
Recipe Tips
Tortu je najbolje 30 minuta prije konzumacije izvaditi iz hladnjaka.
Recipe Tips
Tortu se može čuvati dva dana ako je dobro hlađena, a bez pistacija i karamele može se i zamrznuti.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Krema od maslaca
1 omotDr. Oetker Original puding s okusom vanilije
300 mlmlijeka
200 gslatkog vrhnja
50 mlDr. Oetker Desertnog preljeva Toffee
200 gmekog maslaca
1 prstohvatsoli
Tijesto
100 gčokolade za kuhanje
60 mlmlijeka
150 gmekog maslaca ili margarina
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
1 omotDr. Oetker Finesse korica naranče
4jaja (veličine M)
200 gpšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
25 gDr. Oetker Kakaa za kolače
150 gmilerama
Za premazivanje
oko 3 žlicemarmelade od mandarine ili marmelade od naranče
Za ukrašavanje
sjeckane pistacije
oko 20 gmliječnih karamel bombona (sjeckani)
Picture - Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
1

Priprema

Za izradu kreme od maslaca pomiješajte puding u prahu bez šećera sa 6 žlica mlijeka. Preostalo mlijeko i slatko vrhnje zagrijte u loncu. Potom skuhajte puding prema uputama na omotu. Pri kraju dodajte desertni preljev Toffee. Na vruću površinu pudinga stavite foliju za čuvanje svježine i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

Tijesto

Čokoladu grubo nasjeckajte. Zagrijte mlijeko u loncu i otopite u tome čokoladu. Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer, sol i Finesse koricu naranče te miješajte sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko pola minute. Pomiješajte brašno s
praškom za pecivo i kakaom te umiješajte kratko na srednjoj brzini. Kratko umiješajte mileram i mješavinu čokolade i mlijeka. Tijesto poravnajte u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.

: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute


Podlogu izvadite iz kalupa i stavite je na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje. Povucite papir za pečenje koji se pekao s podlogom i ostavite podlogu da se ohladi.

3

Premazivanje

Okrenite podlogu i vodoravno je prerežite. Donju podlogu stavite na pladanj za torte i premažite marmeladom od mandarina ili naranče.

4

Krema od maslaca

Maslac u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Umiješajte ohlađeni puding žlicu po žlicu. Pazite pritom da su maslac i puding sobne temperature jer će se krema u protivnom zgrušati. Kremu od maslaca začinite sa soli.

5
Picture - Torta s kremom od maslaca i karamelom 1
Picture - Torta s kremom od maslaca i karamelom 2

Trećinom kreme premažite donju podlogu. Na to stavite gornju podlogu i malo je pritisnite. Tortu tanko premažite s malo kreme od maslaca i stavite 10 minuta na hladno. Oko polovice preostale kreme od maslaca stavite u jednokratnu vrećicu za ukrašavanje ili u veliku vrećicu za zamrzavanje. Zarežite vrećicu na vrhu u obliku kljuna na dubinu od približno 1 cm (slika 1). Tortu tanko premažite preostalom kremom od maslaca. S gornje strane torte u obliku vijenca izradite listiće (slika 2). Tortu stavite u hladnjak, najmanje 2 sata, a najbolje tijekom noći.

6

Ukrašavanje

Tortu neposredno prije posluživanja ukrasite pistacijama i karamelom.

  • Tortu je najbolje 30 minuta prije konzumacije izvaditi iz hladnjaka.
  • Tortu se može čuvati dva dana ako je dobro hlađena, a bez pistacija i karamele može se i zamrznuti.