Ukusne čokoladne praline

Baza od Speculaas keksa s preljevom od čokolade postaje ukusna poslastica!

oko 70 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Ukusne čokoladne praline

Za četvrtast kalup s obručom (28 x 18 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Hrskava podloga:

100 g bijele čokolade za kuhanje
100 g maslaca
200 g Spekulatius keksa

Nadjev:

30 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
1 omot Dr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma

Za ukrašavanje:

2 žličice Dr. Oetker Kakaa za kolače

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite dno kalupa i obložite ga papirom za pečenje.

2

Hrskava podloga

Bijelu čokoladu krupno nasjeckajte i s maslacem otopite miješajući u loncu na niskoj temperaturi. Kekse stavite u veliku vrećicu za zamrzavanje i vrlo sitno usitnite valjkom za tijesto. Smjesu od maslaca i čokolade dobro pomiješajte s keksima i žlicom utisnite na dno kalupa. Ostavite podlogu da se stvrdne u hladnjaku.

3

Nadjev

Čokoladu za kuhanje krupno nasjeckajte, s maslacem i Finesse bourbon vanilijom miješajući otopite u loncu na slaboj temperaturi. Smjesu dobro promiješajte i stavite na podlogu. Stavite najmanje 3 sata u hladnjak da se stvrdne.

4

Ukrašavanje

Kolač oko 30 minuta prije rezanja izvadite iz hladnjaka. Odvojite kolač iz kalupa i pospite kakaom. Narežite kolač oštrim nožem na manje pravokutnike, npr. rombove (npr. 2 x 2 cm).

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje