COOKIES on the DR. OETKER website

This website places cookies on your computer devices to make the site work better and to help us and our partners understand how you use our site. Further use of this site (by clicking, navigating, scrolling) or removal of this cookie note is considered consent to the application and use of cookies. For more information on cookies and how to delete them, please visit our privacy policy.

Ukusni kolač s bademima i višnjama (Ø 28 cm)

Sočni zalogaj za cijelu obitelj.

oko 24 komada

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Ukusni kolač s bademima i višnjama (Ø 28 cm)

Za kalup za torte (Ø 28 cm s umetkom):

malo masnoće

Tijesto:

1 staklenka višanja (ocijeđena masa 350 g)
300 g mekog maslaca ili margarina
275 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
5 jaja (veličine M)
3 žlice Amaretta (likera od badema)
1 čaša po 200 ml milerama (150 g)
350 g pšeničnog brašna
4 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
200 g Dr. Oetker Badema mljevenih

Preljev:

100 g mliječne čokolade

preparation

Priprema

1

Priprema

Ostavite višnje da se na cjediljci dobro ocijede. Namastite kalup za torte i umetak. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto

U posudi maslac ili margarin mikserom (metlicama) pjenasto izradite. Potom postupno dodajte šećer i vanilin šećer i miješajte dok ne dobijete povezanu masu. Na najvećoj brzini dodajte jaje po jaje i miješajte 1/2 minute. Umiješajte Amaretto i Crème fraîche. Brašno pomiješajte s Backin praškom za pecivo i kratko umiješate u 2 porcije. Pažljivo umiješajte višnje. Tijesto ravnomjerno rasporedite po kalupu. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 55 Minuta

Ostavite kolač otprilike 10 min. u kalupu, onda ga iskrenite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.

3

Preljev

Usitnite čokoladu, rastopite je na pari na slaboj vatri i poprskajte po kolaču. Neka se preljev stvrdne.