Flag

Ukusni kolač s bademima i višnjama (Ø 28 cm)

oko 24 komada
75
Sočni zalogaj za cijelu obitelj.
Recipe Tips
Kolač možete zamrznuti.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za kalup za torte (Ø 28 cm s umetkom)
malomasnoće
Tijesto
1 staklenkavišanja (ocijeđena masa 350 g)
300 gmekog maslaca ili margarina
275 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
5jaja (veličine M)
3 žliceAmaretta (likera od badema)
1 čaša po 200 mlmilerama (150 g)
350 gpšeničnog brašna
4 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
200 gDr. Oetker Badema mljevenih
Preljev
100 gmliječne čokolade
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Ostavite višnje da se na cjediljci dobro ocijede. Namastite kalup za torte i umetak. Zagrijte pećnicu.

: 180 °C

: 160 °C

2

Tijesto

U posudi maslac ili margarin mikserom (metlicama) pjenasto izradite. Potom postupno dodajte šećer i vanilin šećer i miješajte dok ne dobijete povezanu masu. Na najvećoj brzini dodajte jaje po jaje i miješajte 1/2 minute. Umiješajte Amaretto i Crème fraîche. Brašno pomiješajte s Backin praškom za pecivo i kratko umiješate u 2 porcije. Pažljivo umiješajte višnje. Tijesto ravnomjerno rasporedite po kalupu. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 55 Minute


Ostavite kolač otprilike 10 min. u kalupu, onda ga iskrenite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.

3

Preljev

Usitnite čokoladu, rastopite je na pari na slaboj vatri i poprskajte po kolaču. Neka se preljev stvrdne.

  • Kolač možete zamrznuti.