Flag

Vijenac od aromatičnog čaja

oko 18 komada
85
Ukusna slastica s aromatičnim čajem.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Okrugli kalup za torte (Ø 26 cm)
200 mlmlijeka
5 vrećicainstant čaja Chai latte (125 g)
250 gmaslaca ili margarina (mekog)
200 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
4jaja
250 gbrašna
2 žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
200 gDr. Oetker Badema mljevenih
Preljev
150 gDr. Oetker Kuvertira bijela čokolada
1 vrećicainstant čaja Chai latte (25 g)
malocimeta
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Okrugli kalup za torte (Ø 26 cm) obložite papirom za pečenje. Obruč kalupa namastite.


Za tijesto zakuhajte mlijeko u loncu. Stavite vrećice instant čaja da se natope i ostavite da se ohladi.


Zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

Tijesto

Maslac ili margarin u posudi pjenasto izmiješajte mikserom. Miješajući postupno dodajte šećer i vanilin šećer i nastavite miješati sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte pojedinačno jaja, svako miješajući oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i naizmjenično sa chai mlijekom dodajte u dvije porcije kratko miješajući na srednjoj brzini. Na kraju umiješajte mljevene bademe.

Stavite tijesto u kalup i ravnomjerno rasporedite.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 45 Minute


Ostavite kolač da se hladi u kalupu na kuhinjskoj rešetki oko 10 minuta, potom ga odvojite od kalupa, istresite na rešetku i ostavite da se ohladi.

3

Preljev

Čokoladu nasjeckajte i otopite na pari pri niskoj temperaturi. Umiješajte instant čaj i prelijte kolač. Pospite s malo cimeta i ostavite preljev da se stvrdne.