Flag

Žele od ribiza

oko 5 staklenki po 200 ml
40
Žele od ribiza, aromatično začinjen mljevenim cimetom i lovorovim listom, izvrstan u kombinaciji sa sirom
Recipe Tips
Ako sami pripremate sok od voća, možete ga podijeliti u odgovarajuće porcije. Za izradu želea voće mora biti potpuno odmrznuto. 
Recipe Tips
Žele izvrsno ide uz jela od divljači, sir ili u kombinaciji s crvenim kupusom.
Recipe Tips
Za pripremu želea se sok od crvenog i crnog ribiza mogu pomiješati ili se mogu upotrijebiti svaki zasebno.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Sastojci
750 mlsoka od crnog ribiza ili crvenog
1 pakiranjeDr. Oetker Želirnog šećera Extra 2:1
2 vrha nožamljevenog cimeta
1 - 2lovorova lista
1 omotDr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
Picture - Dr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
1

Priprema

Operite ribiz, ostavite ga da se ocijedi i uz pomoć ekspres lonca ili lonca na paru za sok napravite sok (napomena: molimo vas da slijedite upute proizvođača lonca). Izmjerite 750 ml soka.

2

Postupak

Sok od ribiza dobro pomiješajte u velikom loncu sa želirnim šećerom, začinima i aromom Finesse. Sve zajedno miješajući zakuhajte i uz stalno miješanje nastavite kuhati na visokoj temperaturi najmanje 3 minute. Izvadite lovorov list. Po potrebi skinite pjenu s voćne smjese i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoji otprilike 5 minuta na poklopcu.
 
Napomena: Rok trajanja se skraćuje dodavanjem začina.

1 porcija = 25 g

  • Ako sami pripremate sok od voća, možete ga podijeliti u odgovarajuće porcije. Za izradu želea voće mora biti potpuno odmrznuto. 
  • Žele izvrsno ide uz jela od divljači, sir ili u kombinaciji s crvenim kupusom.
  • Za pripremu želea se sok od crvenog i crnog ribiza mogu pomiješati ili se mogu upotrijebiti svaki zasebno.