Jaja miksati sa šećerima oko 10 minuta dok se smjesa ne udupla i ne postane pjenasta i svijetla. Zatim dodati brašno, orahe i prašak za pecivo, ručno miješati samo dok se sve ne poveže. Smjesu izlizi u tepsiju dimenzija 40x35 cm, obloženu pek papirom. Peći oko 20 minuta. Vruć biskvit zajedno sa pek papirom urolati krpom i ostaviti da se ohladi.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
U 200 ml mlijeka razmutiti pudinge. Ostatak mlijeka zajedno sa šećerom staviti na laganu vatru. Kada krene da vri dodavati puding konstantno miješajući. Miješati dok se potpuno ne zgusne. Skinuti sa vatre i prekriti streč folijom, ostaviti da se ohladi. Ohlađen puding izmiksati, pa mu pridružiti puter sobne temperature, miksati dok se ne dobije kremasta smjesa.
Ohlađenom biskvitu skinuti pek papir, pa premazati filom. Na duži kraj redati banane, te urolati. Sve zajedno omotati streč folijom i odložiti u frižider na par sati da se stegne.
Nakon toga šlag pjenu izmiksati sa mlijekom i premazati preko rolata. Dekorisati po želji i uživati!
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti