Na radnoj površini koju ste posuli jestivim škrobom izvaljajte fondant na debljinu od cca. 3 mm i izrežite 12 ploški (cca. 6 cm Ø). Tupom stranom noža utisnite uzorak u ploške. Ploške prekrijte prozirnom folijom za čuvanje svježine i do ukrašavanja stavite sa strane.
Od preostalog fondanta izrežite 12 leptirića; ostavite ih da se suše cca. 3 sata.
Za masu pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijajte u posudu. Postupno dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) izradite glatku masu.
Masu rasporedite u papirnate košuljice postavljene u udubine kalupa za muffine
Kalup gurnite na rešetki u sredinu zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Ploške fondanta koje ste stavili sa strane sada položite na ohlađene muffine. Na njih stavite leptiriće i lagano ih utisnite.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači