
Obložite lim papirom za pečenje. Stavite tortni obruč (Ø 26 cm) na lim.
Zagrijte pećnicu na:
Gornji/donji grijač: 180 °C
Ventilacija: 160 °C
U posudi miksajte bjelanjke i sol na najvećoj brzini dok ne postanu vrlo čvrsti.
Zatim postupno dodajte šećer i miksajte 4–5 minuta, dok se šećer potpuno ne otopi i smjesa postane sjajna.
Umiješajte mljevene lješnjake i cimet.
Polovicu smjese rasporedite unutar obruča preko lima. Pažljivo uklonite obruč.
Pecite prvi biskvit:
Sredina pećnice
18–20 minuta
Ohladite ga na rešetki pa skinite papir za pečenje.
Ponovite postupak s preostalom smjesom.
Trešnje dobro ocijedite, a sok sačuvajte. Odmjerite 150 ml tekućine.
Gustin razmutite u oko 3 žlice soka.
Ostatak tekućine zagrijte sa šećerom, cimetom i vanilin šećerom.
Kad zavrije, umiješajte gustin i kratko kuhajte dok se ne zgusne.
Dodajte trešnje i ostavite da se malo ohladi.
Čokoladu nasjeckajte i otopite u vodenoj kupelji na laganoj vatri.
Odvojite 3 žlice otopljene čokolade i premažite prvi biskvit. Oko njega ponovno postavite obruč.
Na biskvit rasporedite trešnjin nadjev, ostavljajući 1–2 cm ruba.
Vrhnje za šlag umutite gotovo do čvrstog.
Pomiješajte 3–4 žlice šlaga s otopljenom čokoladom, zatim nježno umiješajte u ostatak šlaga.
Polovicu moussea rasporedite po torti. Na to stavite drugi biskvit i lagano pritisnite.
Premažite ostatkom moussea i poravnajte površinu.
Tortu stavite u hladnjak najmanje 2 sata.
Uklonite obruč.
Tortu obilno pospite kakaom.
Modliće za pahuljice nakratko umočite u vodu, obrišite i lagano utisnite u kakao kako bi ostavili otisak.
Prije svakog utiskivanja ponovno umočite modlić i osušite ga.
Povezani recepti

Deserti

Deserti

Deserti