
Višnje dobro ocijedite u cjedilu, zatim ih kratko položite na kuhinjski papir. Lim za pečenje namastite. Pećnicu zagrijte unaprijed.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Puding u prahu pomiješajte sa šećerom. Postupno umiješajte najmanje 6 žlica hladnog mlijeka dok ne dobijete glatku smjesu. Ostatak mlijeka zakuhajte, maknite s vatre i umiješajte pripremljeni puding pjenjačom. Kuhajte uz miješanje najmanje 1 minutu. Prebacite u zdjelu, površinu odmah prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Maslac ili margarin miksajte dok ne postanu glatki i pjenasti. Postupno dodajte šećer, vanilin-šećer i prstohvat soli te nastavite miksati dok se sastojci potpuno ne sjedine. Jaja dodajte jedno po jedno, pri čemu svako miksajte oko 30 sekundi na najvećoj brzini.
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kratko umiješajte u smjesu, samo dok se sastojci povežu.
Otprilike dvije trećine tijesta ravnomjerno rasporedite po pripremljenom limu. U preostalo tijesto dodajte kakao kroz sito, ulijte mlijeko i dobro promiješajte. Tamno tijesto ravnomjerno rasporedite preko svijetlog sloja. Po vrhu rasporedite višnje i lagano ih utisnite u tijesto žlicom.
Vrijeme pečenja: oko 40 min
Pečeni kolač ostavite da se potpuno ohladi na rešetki.
Omekšali maslac izmiksajte do glatkoće. Ohlađeni puding kratko promiješajte i postupno, žlicu po žlicu, umiješajte u maslac. Ohlađeni biskvit ravnomjerno premažite kremom i stavite u hladnjak na oko 1 sat.
Na laganoj pari ili vrlo slaboj vatri otopite čokoladu i maslac, miješajući dok ne dobijete glatku, sjajnu glazuru.
Glazuru izlijte preko ohlađene kreme i odmah je ravnomjerno razmažite lopaticom ili nožem.
Dok je glazura još mekana, ukrasite kolač po želji šećernim božićnim dekoracijama. Ostavite da se glazura stvrdne, zatim narežite na kocke.
Povezani recepti

Kolači

Kolači

Kolači