Flag

Blondi brownies

oko 24 komada
40
Sočni brownies s bademima
Recipe Tips
Kolač se može zamrznuti.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za duboki lim (40 x 30 cm)
malomasnoće
Tijesto
100 gDr. Oetker Kuvertira bijela čokolada
175 gmekog maslaca ili margarina
250 gšećera
1 prstohvatsoli
3jaja (veličine M)
200 gpšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 gDr. Oetker Badem štapići
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Namastite polovicu visokog lima za kolače. Kuvertiru nasjeckajte i otopite po uputi na pakiranju. Zagrijte pećnicu.

: 170 °C

: 150 °C

2

Tijesto

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izradite. Postupno dodavajte šećer i sol stalno miješajući dok ne dobijete povezanu masu. Od otopljene kuvertire odvojite jednu žlicu i stavite na stranu, a ostalu umiješajte. Svako jaje umiješajte oko 1/2 min. na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i umiješajte kratko u 2 porcije na srednjoj brzini. Umiješajte bademe, osim jedne vrhom pune žlice. Tijesto rasporedite po namaštenoj polovici lima za kolače i ravnomjerno razmažite. Položite višestruko presavijenu traku aluminijske folije ispred tijesta i stavite peći.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute


Ostavite kolač da se ohladi u dubokom limu na rešetki za kolače.

3

Ukrašavanje

Bademe u obloženoj tavi ispržite do zlatno-smeđe boje i ostavite da se ohlade. Preostalu kuvertiru ulijte u vrećicu za zamrzavanje, odrežite mali kut i naštrcajte po kolaču. Pospite bademima prije nego što se kuvertira stvrdne. Kolač po želji narežite na rombove ili četverokute.

  • Kolač se može zamrznuti.