Flag

Snježni keksi

oko 50 komada
60
Fini keksi sa zimskim ukrasom
Recipe Tips
Kekse čuvajte u dobro zatvorenim limenim kutijama (oko 2 tjedna).
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim za pečenje
papir za pečenje
Tijesto
250 gpšeničnog brašna
0,5 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 omotDr. Oetker Finesse korica limuna
1 prstohvatsoli
1jaje (veličine M)
125 gmekog maslaca ili margarina
Za ukrašavanje
100 gDr. Oetker Fondant Dekor bijeli
150 gšećera u prahu
oko 4 žlicesoka od 1 limuna
Dr. Oetker jestive boje za kolače (plava boja)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
Picture - Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

Tijesto

Pomiješajte u zdjeli brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte preostale sastojke i mikserom (metlicama) miješajte kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini, sve dok se ne dobije glatko tijesto. Tijesto podijelite na porcije i razvaljajte ih na radnoj površini posutoj brašnom na debljinu od približno ½ cm. Kalupom izrezujte dukate (promjera oko 5 cm). Dukate stavite na lim za pečenje i ispecite.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute


Kekse s papirom za pečenje izvadite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.

3

Ukrašavanje

Fondant tanko razvaljajte između razrezane vrećice za zamrzavanje. Kalupom izrežite onoliko pahuljica koliko je potrebno za kekse. Pahuljice stavite na papir za pečenje. Od šećera u prahu, soka od limuna i plave jestive boje umiješajte glazuru za premazivanje. Stolnim nožem namažite glazuru na kekse. Dok se glazura još nije u potpunosti stvrdnula, stavite na to pahuljice. Ostavite glazuru da se osuši.

  • Kekse čuvajte u dobro zatvorenim limenim kutijama (oko 2 tjedna).