Flag

Torta s jagodama i bijelom čokoladom

oko 16 komada
40
Crveno bijeli san s kremom od bijele čokolade i slatkim jagodama
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Biskvit
4 komjaja (veličine M)
120 gšećera
1 prstohvatsoli
1 omotDr. Oetker Finesse korica limuna
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
120 gglatkog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gmljevenih badema
150 gbijele čokolade (sitno narezati)
120 gvrućeg maslaca
Krema od bijele čokolade
500 mltekućeg slatkog vrhnja
2 omotaDr. Oetker Kremfixa
100 gDr. Oetker Kuvertira bijela čokolada
Nadjev
150 gjagoda (sitno narezanih)
Za posipanje i ukrašavanje
malobijele čokolade (sitno naribane)
nekolikojagoda (prelivene bijelom čokoladom)
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Priprema biskvita

Jaja sa šećerom, soli, koricom limuna i vanilin šećerom pjenasto izmiješajte mikserom (metlicama). Brašno i prašak za pecivo pomiješajte, prosijte preko smjese  te zajedno s bademima i čokoladom umiješajte kuhačom. Kratko umiješajte maslac. Stavite smjesu u namašćen, pobrašnjen kalup za kolač (25 x 25 cm) i poravnajte je.

2

Pečenje

Stavite kalup na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice. 

Električna pećnica: 180 ºC
Pećnica na vrući zrak: 160 ºC
Vrijeme pečenja: oko 30 minuta
 
Ohlađenu tortu prerežite  

3

Krema od bijele čokolade

Tučeno vrhnje istucite s kremfixom, ali ne prečvrsto. Malo tučenog vrhnja pomiješajte s čokoladom, rastopite na laganoj vatri zatim rashlađeno umiješajte u preostalu smjesu. Polovicom tučenog vrhnja premažite podlogu i po tome raspodijelite jagode. Na to stavite drugu podlogu i oprezno pritisnite. Tortu premažite ostatkom kreme. 

4

Ukrasite naribanom čokoladom i jagodama te do posluživanja držite na hladnom.