Cvijeće na balkonu

Slatki muffini

oko 16 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Cvijeće na balkonu

Za kalup za muffine (mini kalup za 24 komada):

24 papirnatih kalupa za mini muffine

Tijesto ''Sve-u-1'':

75 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Limun šećer
100 g mekog maslaca ili margarina
2 jaja (veličine M)

Za ukrašavanje:

100 g Dr. Oetker Fondant Dekor zeleni
Dr. Oetker jestive boje za kolače crvena i žuta
200 g hladnog slatkog vrhnja za šlag
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 omot Dr. Oetker Kremfix učvršćivača za šlag

Osim toga:

1 gotovi četvrtasti čokoladni kolač
drveni štapići

preparation

Priprema

1

1. Priprema

Stavite papirnate kalupe u kalup za mini muffine i zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto „Sve-u-1“

U posudi pomiješajte brašno i Backin. Dodajte sve ostale sastojke i miješajte mikserom (metlicama) najprije na najnižoj, a zatim 2 minute na najvećoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto stavite u vrećicu za zamrzavanje, istu dobro zatvorite i odrežite jedan vrh. Tijesto ravnomjerno raspodijelite u kalupe za muffine. Kalup gurnite na rešetku u pećnici.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

Muffine tek nakon 10 minuta izvadite iz kalupa i ostavite ih da se hlade na rešetki.

3

Ukrašavanje

Zelenu fondant masu tanko izvaljajte na radnoj površini posutoj šećerom u prahu te kalupom u obliku cvijeta izrežite oko 25 cvjetića (Ø oko 5 cm). Od slatkog vrhnja s vanilin šećerom i Kremfixom istucite čvrsti šlag. Podijeliti šlag na dvije porcije. Jednu obojiti žutom, a drugu crvenom bojom za kolače. Žuti šlag napunite u vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom (Ø 8 mm) i polovicu muffina ukrasite spiralama. Zatim stavite crveni šlag u vrećicu za ukrašavanje i ukrasite preostalu polovicu muffina točkama. 12 cvjetića od fondant mase podijelite na 8 dijelova i stavite po 4 komada na muffine u obliku listova. Izravnajte površinu čokoladnog kolača i položite ga s obrnute strane na veliki pladanj. Preostale cvjetiće prepolovite i ukrasite rub čokoladnog kolača. Položite 8 muffina na kolač. Nekoliko muffina nabodite na drvene štapiće različite duljine i umetnite u čokoladni kolač. Preostale muffine posložite oko čokoladnog kolača.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne

Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje