COOKIES on the DR. OETKER website

This website places cookies on your computer devices to make the site work better and to help us and our partners understand how you use our site. Further use of this site (by clicking, navigating, scrolling) or removal of this cookie note is considered consent to the application and use of cookies. For more information on cookies and how to delete them, please visit our privacy policy.

COOKIES on the DR. OETKER website

This website places cookies on your computer devices to make the site work better and to help us and our partners understand how you use our site. Further use of this site (by clicking, navigating, scrolling) or removal of this cookie note is considered consent to the application and use of cookies. For more information on cookies and how to delete them, please visit our privacy policy.

Drip - Cake tortice

Ukusne hrskavo-čokoladne tortice

oko 25 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Drip - Cake tortice

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Prhko tijesto:

200 g pšeničnog brašna
0,5 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 g Dr. Oetker Badema mljevenih
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
aroma badema (1 žličica tekuće arome)
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)
100 g mekog maslaca ili margarina
1 žlica mlijeka

Ukrašavanje:

oko 100 g tamne čokolade
Dr. Oetker Šarene mrvice
Dr. Oetker Dekor srebrne perle soft
Dr. Oetker Dekor božićna drvca
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice

preparation

Priprema

1

Priprema

Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

2

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i sve zajedno mikserom (metlicama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite u glatko tijesto. Ako se tijesto lijepi, stavite ga kratko na hladno.

Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči razvaljajte na debljinu od ½ cm. Izrežite oko 25 okruglih keksa u 3 različite veličine (Ø npr. 2,5 cm, 3 cm, 4 cm). Stavite na lim za pečenje i pecite.

Groove/Height: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 10 Minuta

Kekse s papirom za pečenje izvadite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

3

Ukrašavanje

Tamnu čokoladu otopite. Pažljivo stavite otopljenu čokoladu žličicom na velike kekse tako da kapljice čokolade kapaju s ruba. Na to stavite kekse srednje veličine i također ukrasite čokoladom. Na kraju stavite male kekse. Po želji pospite zvjezdicama i dekorima prije nego što se glazura stvrdne.

Ukoliko nemate modlice, tijesto možete podijeliti na 3 dijela. Oblikovati 3 valjka različitih debljina i svaki narezati na 25 dijelova jednake veličine. Potom oblikovati kuglice, spljoštiti ih na limu i ispeći.