Flag

Džem od jagoda s pistacijama

oko 4 - 5 staklenki po 250 ml
40
Voćni džem s finom aromom vanilije
Recipe Tips
Pistacije možete zamijeniti nasjeckanim bademima.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Sastojci
950 gjagoda (izvažite pripremljeno voće)
30 goljuštenih pistacija
2 žličiceDr. Oetker Aroma vanilije
500 gšećera
1 omotDr. Oetker Džemfix Extra 2:1
Picture - Dr. Oetker Aroma vanilije
1

Priprema

Jagode operite, ostavite ih da se ocijede, odrežite peteljke, narežite na komadiće i izvažite 950 g. Izvažite 30 g oljuštenih pistacija i grubo ih nasjeckajte.

2

Postupak

Jagode s aromom maslac-vanilije u posudi dobro izmiješajte sa šećerom Džemfixom Extra 2:1. Zakuhajte na jakoj vatri uz stalno miješanje, kuhajte 2 minute stalno miješajući, dodajte pistacije i kuhajte još 1 minutu, pa maknite s vatre. Eventualno skinite nastalu pjenu, te odmah ulijte do vrha u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima na navoj, okrenite naopako i ostavite da na poklopcu odstoje otprilike 5 minuta.

  • Pistacije možete zamijeniti nasjeckanim bademima.