Flag

Halloween keksi

12 komada
60
Bundeve, duhovi, metle i vještičji šeširi... Volimo praviti kekse koji usrećuju ljude
Recipe Tips
Umjesto Halloween kalupa za tijesto, možete tiskati ove predloške i njih upotrijebiti za izrezivanje keksa. Možete ih preuzeti ovdje.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim za pečenje
papir za pečenje
Za kekse
125 gmekog maslaca
75 gšećera
1jaje
1 žličicaDr. Oetker Vanilin šećera
250 gbrašna (prosijanog)
1 prstohvatsoli
Za ukrašavanje
oko 200 gDr. Oetker Fondant Dekor bijeli
1 pakiranjeDr. Oetker Šareno pismo za kolače
140 gtamne čokolade
Picture - Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
1

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

: 180 °C

: 170 °C

2

Tijesto

Stavite mekani maslac, šećer, vanilin šećer, jaje i prstohvat soli u posudu. Postepeno dodajte brašno. Umijesite tijesto ručno ili mikserom (spiralnim nastavcima) otprilike 1-2 minute, sve dok se ne postigne glatka i ravnomjerna masa. Pokrijte tijesto prozirnom folijom i ostavite da odstoji u hladnjaku oko 30 minuta.

3

Pečenje

Razvaljajte tijesto valjkom na debljinu od 3-4 mm i izrežite Halloween oblike kalupima ili uz pomoć predložaka. Stavite oblike na papir za pečenje na limu, međusobno udaljene 1 cm. Premijesite ostatak tijesta, razvaljajte i ponovo izrežite. Stavite lim na donji dio pećnice i pecite oko 20 minuta, dok se keksi ne zarumene. Ostavite da se ohlade prije nego što započnete s ukrašavanjem.

: dolje

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

4

Ukrašavanje

Obojite fondant u željenu boju, tanko ga razvaljajte i izrežite na komade promjera keksa. Zalijepite fondant na keks s malo vode. Ponovite postupak sa svim keksima. Tamnu čokoladu otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Pomoću čokolade i šarenog pisma ukrasite kekse po želji.

  • Umjesto Halloween kalupa za tijesto, možete tiskati ove predloške i njih upotrijebiti za izrezivanje keksa. Možete ih preuzeti ovdje.