za ovaj recept Kolač s mrkvom
kalup za torte (26 cm) | |
Papir za pečenje |
450 g | mrkve |
7 | bjelanjaka (veličine M) |
7 | žumanjka (veličine M) |
200 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera |
1 omot | Dr. Oetker Finesse korica limuna |
1 prstohvat | soli |
400 g | mljevenog lješnjaka |
100 g | pšeničnog brašna |
1 razom puna žličica | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
50 g | marcipan mase |
1 žlica | šećera u prahu |
malo | Dr. Oetker Crvena boja za kolače |
malo | Dr. Oetker Žuta boja za kolače |
malo | pistacije (nasjeckanih) |
200 g | šećera u prahu |
2 - 3 žlice | soka od limuna |
Papir za pečenje zategnite u kalupu za torte. Mrkvu ogulite i sitno naribajte. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica 180 °C
Pećnica na vrući zrak 160 °C
Bjelanjak vrlo čvrsto istucite. Žumanjak u posudi mikserom (metlicama) miješajte na najvećoj brzini 1 minutu tako da dobijete kremastu smjesu. Šećer pomiješan vanilin šećerom, Finesse i sol miješajući usipavajte tijekom 1 minute i nastavite miješati još oko 2 minute. Umiješajte lješnjak i mrkvu. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kratko umiješajte na najnižoj brzini. Na kraju umiješajte tučene bjelanjke. Stavite tijesto u kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici i pecite.
Nivo pećnice: dolje
Vrijeme pečenja: oko 50 Minute
Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Stavite kolač od mrkve na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi. Povucite papir za pečenje na kojem se pekao biskvit.
Umijesite marcipan sa šećerom u prahu i obojite pomješanom crvenom i žutom jestivom bojom. Od smjese marcipana oblikujte valjak dužine oko 24 cm i podijelite na oko 48 komada jednake veličine. Od svakog komada oblikujte male mrkve od marcipana. Za zeleni dio mrkve utisnite u mrkve pistacije.
Od šećera u prahu i soka od limuna izradite gusti preljev i premažite kolač od mrkve. Na donjem rubu utisnite preostale pistacije i utisnite male mrkve od marcipana. Ostavite preljev da se stvrdne.
Kolač od mrkve može se bez ukrasa zamrznuti.
Mrkve od marcipana mogu se pripremiti i nekoliko dana ranije i čuvati u dobro zatvorenoj posudi.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
Odbijanje
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
Odbijanje