Kolač s mrkvom

Kolač s mrkvom kao savršena slastica za blagdane. Lagani biskvit, glazura od šećera u prahu i mrkve od marcipana čine ovaj kolač iznimno ukusnim.

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač s mrkvom

Potrebno:

kalup za torte (26 cm)
Papir za pečenje

Biskvit:

450 g mrkve
7 bjelanjaka (veličine M)
7 žumanjka (veličine M)
200 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
1 prstohvat soli
400 g mljevenog lješnjaka
100 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Mrkve od marcipana:

50 g marcipan mase
1 žlica šećera u prahu
malo Dr. Oetker Crvena boja za kolače
malo Dr. Oetker Žuta boja za kolače
malo pistacije (nasjeckanih)

Za ukrašavanje:

200 g šećera u prahu
2 - 3 žlice soka od limuna

preparation

Priprema

1

Priprema

Papir za pečenje zategnite u kalupu za torte. Mrkvu ogulite i sitno naribajte. Zagrijte pećnicu.
 

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C


2

Biskvit

Bjelanjak vrlo čvrsto istucite. Žumanjak u posudi mikserom (metlicama) miješajte na najvećoj brzini 1 minutu tako da dobijete kremastu smjesu. Šećer pomiješan vanilin šećerom, Finesse i sol miješajući usipavajte tijekom 1 minute i nastavite miješati još oko 2 minute. Umiješajte lješnjak i mrkvu. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kratko umiješajte na najnižoj brzini. Na kraju umiješajte tučene bjelanjke. Stavite tijesto u kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici i pecite.
 

Nivo pećnice: dolje

Vrijeme pečenja: oko 50 Minute

Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Stavite kolač od mrkve na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi. Povucite papir za pečenje na kojem se pekao biskvit.


3

Mrkve

Umijesite marcipan sa šećerom u prahu i obojite pomješanom crvenom i žutom jestivom bojom. Od smjese marcipana oblikujte valjak dužine oko 24 cm i podijelite na oko 48 komada jednake veličine. Od svakog komada oblikujte male mrkve od marcipana. Za zeleni dio mrkve utisnite u mrkve pistacije. 


4

Ukrašavanje

Od šećera u prahu i soka od limuna izradite gusti preljev i premažite kolač od mrkve. Na donjem rubu utisnite preostale pistacije i utisnite male mrkve od marcipana. Ostavite preljev da se stvrdne.  

Kolač od mrkve može se bez ukrasa zamrznuti.
Mrkve od marcipana mogu se pripremiti i nekoliko dana ranije i čuvati u dobro zatvorenoj posudi.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje