Flag

Krafne s jabukama

oko 20 komada
80
Krafne od dizanog i kuhanog tijesta s nadjevom od jabuke
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Dizano tijesto
500 gglatkog brašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
1 prstohvatsoli
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1jaje (veličine M)
0,25 lmlijeka (mlakog)
75 gmaslaca (rastopljenog)
Kuhano tijesto
0,125 lvode
25 gmaslaca
1 prstohvatsoli
1 žlicašećera
75 gglatkog brašna
15 gDr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
3jaja
Nadjev od jabuka
600 gjabuka (oguljenih, bez koštica, sitno narezanih)
Za prženje
rastopljeni maslac
Za posipanje
maloDr. Oetker Cimet šećer
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
Picture - Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
1

Dizano tijesto

Prospite brašno u zdjelu i dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte redom preostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite u glatko tijesto. Prekriveno držite na toplom mjestu tako dugo dok se tijesto ne udvostruči.

2

Kuhano tijesto

Zakuhajte vodu s maslacem i soli. Maknite sa štednjaka te dodajte brašno i gustin. Ponovno vratite na štednjak i kuhačom miješajte (pecite) sve dok se tijesto ne počne odvajati od ruba posude i ne počne stvarati bijeli talog. Vruće kuhano tijesto stavite u zdjelu i ostavite da se kratko ohladi. Mikserom (metlicama) pojedinačno umiješajte jaja; nakon svakog jaja tijesto mijesite tako dugo dok ne postane glatko.

3

Dizano tijesto izlupajte na radnoj površini lagano posutoj brašnom (spljoštite tijesto pa ga preklopite slijeva i zdesna) i razvaljajte u pravokutnik (30 x 60 cm). Preko tijesta premažite kuhano tijesto i po tome ravnomjerno raspodijelite kockice jabuke. Namotajte sve skupa s duže strane i narežite na ploške debljine oko 3 cm. Ploške tijesta ostavite prekrivene oko 15 minuta da se dižu.

4

Prženje

Krafne pržite s obje strane u otopljenom maslu sve dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Izvadite i ostavite da se ocijede na kuhinjskom papiru.

5

Posipanje

Još tople krafne uvaljajte u cimet šećer i ostavite da se osuše na kuhinjskoj rešetki.