Flag

Krafnice s likerom od jaja

oko 16 komada
60
Krafne od kuhanog tijesta nadjevene tučenim vrhnjem i likerom od jaja
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Kuhano tijesto
125 mlvode
50 gmaslaca
75 gglatkog brašna
25 gDr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
3jaja (veličine M)
1 vrh nožaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Nadjev
400 mltekućeg slatkog vrhnja
50 mllikera od jaja
2 omotaDr. Oetker Kremfixa
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
Za prženje
500 gkokosove masti
500 gmasti za prženje, npr. maslo
Za ukrašavanje
maloDr. Oetker Desertni preljev s okusom čokolade
maloDr. Oetker Dekor mix perle soft
Picture - Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Kuhano tijesto

Zakuhajte vodu s maslacem. Pomiješajte brašno s gustinom, umiješajte u smjesu i tako dugo kuhačom miješajući pecite sve dok se ne stvori bijeli sloj i tijesto se ne odvaja od lonca. Maknite sa štednjaka, tijesto stavite u zdjelu i ostavite da se ohladi. Jaja mikserom (metlicama) dodajte pojedinačno i izmiješajte nakon svakog jaja u glatku smjesu. Posljednje jaje posebno pjenasto izmiješajte i dodajte samo onu količinu koja je potrebna da tijesto postane jako sjajno i da u dugim vrhovima ostaje visjeti na metlicama. Tijesto mora biti tako čvrsto da se njegove konture ne razlijevaju. Premekano tijesto raspast će se tijekom pečenja. Na kraju u ohlađeno tijesto dodajte prašak za pecivo.

2

 Posudu napunite kokosovom masnoćom i maslom i postupno zagrijavajte na 175 stupnjeva. Tijesto odvajajte s dvije žličice za kavu i pecite - neka tijesto pliva u masnoći dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Krafne od kuhanog tijesta ostavite da se ocijede na kuhinjskom papiru i pustite ih  da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

3

Nadjev

Tučeno vrhnje čvrsto istucite s likerom od jaja, Kremfixom i vanilin šećerom i stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku manjeg kruga. Uštrcajte nadjev u loptice.

4

Ukrašavanje

Poprskajte loptice desertnim preljevom i pospite šećernim ukrasima.