COOKIES on the DR. OETKER website

This website places cookies on your computer devices to make the site work better and to help us and our partners understand how you use our site. Further use of this site (by clicking, navigating, scrolling) or removal of this cookie note is considered consent to the application and use of cookies. For more information on cookies and how to delete them, please visit our privacy policy.

Krafnice s likerom od jaja

Krafne od kuhanog tijesta nadjevene tučenim vrhnjem i likerom od jaja

oko 16 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Krafnice s likerom od jaja

Kuhano tijesto:

125 ml vode
50 g maslaca
75 g glatkog brašna
25 g Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
3 jaja (veličine M)
1 vrh noža Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Nadjev:

400 ml tekućeg slatkog vrhnja
50 ml likera od jaja
2 omota Dr. Oetker Kremfix
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer

Za prženje:

500 g kokosove masti
500 g masti za prženje, npr. maslo

Za ukrašavanje:

malo Dr. Oetker Desertni preljev s okusom čokolade
malo Dr. Oetker Dekor mix perle soft

preparation

Priprema

1

Kuhano tijesto

Zakuhajte vodu s maslacem. Pomiješajte brašno s gustinom, umiješajte u smjesu i tako dugo kuhačom miješajući pecite sve dok se ne stvori bijeli sloj i tijesto se ne odvaja od lonca. Maknite sa štednjaka, tijesto stavite u zdjelu i ostavite da se ohladi. Jaja mikserom (metlicama) dodajte pojedinačno i izmiješajte nakon svakog jaja u glatku smjesu. Posljednje jaje posebno pjenasto izmiješajte i dodajte samo onu količinu koja je potrebna da tijesto postane jako sjajno i da u dugim vrhovima ostaje visjeti na metlicama. Tijesto mora biti tako čvrsto da se njegove konture ne razlijevaju. Premekano tijesto raspast će se tijekom pečenja. Na kraju u ohlađeno tijesto dodajte prašak za pecivo.

2

 Posudu napunite kokosovom masnoćom i maslom i postupno zagrijavajte na 175 stupnjeva. Tijesto odvajajte s dvije žličice za kavu i pecite - neka tijesto pliva u masnoći dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Krafne od kuhanog tijesta ostavite da se ocijede na kuhinjskom papiru i pustite ih  da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

3

Nadjev

Tučeno vrhnje čvrsto istucite s likerom od jaja, Kremfixom i vanilin šećerom i stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku manjeg kruga. Uštrcajte nadjev u loptice.

4

Ukrašavanje

Poprskajte loptice desertnim preljevom i pospite šećernim ukrasima.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu